Pratite nas preko:
Jan Karlo Simić; Foto: MN Press

Fudbal

Jan-Karlo Simić upisao prvenac u Anderlehtu: Gol u velikom derbiju Belgije raduje i Piksija

Srpski reprezentativac Jan-Karlo Simić sve je češće na stupcima sportskih strana, iz onih najpozitivnijih razloga. Ovog puta razlog je gol koji je postigao u velikom derbiju belgijskog šampionata. Štoper Anderlehta, je naime, bio strelac protiv Standarda iz Liježa u konačnoj pobedi rezultatom 3:0.

Simić je, zapravo, načeo goste pogotkom već u devetom minutu. Posle kornera sa leve strane i “pomoćne igre”, sjajno je skočio i glavom pogodio sam ugao gola rivala.

Kao da je učio od Aleksandra Mitrovića, iako će tek od ponedeljka po prvi put deliti sa njim svlačionicu nacionalnog tima. Mitrović, naime, nije bio deo reprezentacije na startu Lige nacija protiv Španije i Danske.

Nameće se Piksiju

Jan-Karlo Simić je za “A” reprezentaciju Srbije debitovao u septembru, i to protiv aktuelnog šampiona Evrope, selekcije Španije. Meč prvog kola Lige nacija u Beogradu je završen rezultatom 0:0, a delom zasluga ide i Simiću jer je doprineo čvrstini “orlova” pozadi u drugom poluvremenu.

Istina, imao je tada i jedan veliki kiks, kada je umalo poklonio gol Špancima, ali sve osim tog pogrešnog dodavanja pred svojim golom je bilo za prelaznu ocenu.

Tako će, svi se nadamo, biti i u narednom “prozoru” Lige nacija, pošto je Simić ponovo na spisku selektora Stojkovića. Podsetimo, tada će Srbija igrati protiv Švajcarske u Leskovcu 12. oktobra i Španije u Kordobi tri dana kasnije.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal