Pratite nas preko:
Duejn Vašington je promašio sva tri slobodna bacanja za pobedu, Printscreen: Youtube/ Carl vlogs.

Košarka

Vašington imao 3 bacanja za pobedu i sve je promašio: Bruka (bivšeg) igrača Partizana

Duejn Vašington je napustio Partizan posle manje od 2 meseca i vratio se u NBA, ali svoj debi za Šarlot pamtiće po tome što je bio tragičar u predsezonskom meču sa Njujorkom. Hornetsi su izgubili 111:109 i to tako što je upravo Vašington promašio slobodna bacanja kojima je mogao da donese pobedu.

Na 2 sekunde pre kraja utakmice doskorašnji bek beogradskog kluba je fauliran pri šutu za tri poena. Dobio je tri slobodna bacanja, koje ako pogodi donosi pobedu svojoj ekipi.

Međutim, promašio je prvo, pa onda drugo i na kraju i treće (verovatno namerno kako bi njegova ekipa eventualno iz ofanzivnog skoka poentirala). Sigurno loš način da se predstavi u novom timu i izbori za ostanak u istom.

Inače, on je dobio 8 minuta na ovom meču i postigao je 7 poena, uz šut iz igre 3/6, 1/1 za tri ppoena uz asistenciju.

Interesantno, za Šarlot je zaigrao protiv Niksa zbog čijeg trejda je baš i napustio Partizan. U dogovoru tri kluba (Šarlot, Njujork, Minesota) gde je najveći šok prelazak Karl-Entoni Taunsa u Nikse.

Da bi se to ostvarilo i papirologija u vezi sa “seleri kepom” NBA timova bila u redu, bilo je potrebno da se i uključi i Vašington koji je letos potpisao za Partizan. Beogradski klub je dao dozvolu Vašingtonu da otputuje u SAD i obavi to, uz dobijanje novca za obeštećenje te zadržavanje prava na njega u slučaju povratka u Evropu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka