Pratite nas preko:
ANDREA TRINCHIERI Andrea Trinkijeri, trener kosarkasa Bajerna, na utakmici Evrolige protiv Partizana, u Beogradskoj Stark areni. Beograd, 29.12.2022. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Euroleague, Partizan, Bajern
Andrea Trinkijeri je jako nezadovoljan igrom Alena Smailagića, Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Evroliga

Smailagić ima najveću platu, a Trinkijeri ga javno proziva: Igra loše, spor je u svemu

Alenu Smailagiću sezona je počela prilično loše, a nezadovoljstvo njegovom formom i igrom je iskazao i Andrea Trinkijeri, trener Žalgirisa.

Posle poraza u derbiju domaćeg prvenstva, od Lijetuvos Ritasa, bivši trener Partizana je javno isprozivao bivšeg igrača crno-belih.

– Igra loše, spor je svuda. Mora da uhvati ritam što pre, mora da stigne ekipu, a ne mi da jurimo njega – rekao je Italijan hrvatskog porekla.

PARTIZAN vs CRVENA ZVEZDA Beograd, 26.10.2023. foto: MN Prewss / ds Kosarka, Euroleague
Foto: MN Press

Smailagić je na premijeri u Evroligi, u pobedi nad slavnom Barselonom u Kaunasu, odigrao svega četiri i po minuta i to sve u prvom poluvremenu. U druge dve četvrtine ga Trinkijeri nije ni koristio. Nešto veću minutažu je dobio u litvanskom prvenstvu, a u sinoćnjem porazu je postigao 5 poena uz 1 skok za 11 i po minuta.

Da stvar sigurno bude još teža po momka iz Koteža jeste činjenica da je najplaćeniji igrač u timu Žalgirisa. Njegova godišnja plata je 780.000 evra, daleko više od dvojice najboljih i najvažnijih igrača ekipe, Ulanovasa i Fransiska. To ga sigurno stavlja i pod dodatni pritisak.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga