Pratite nas preko:
Ema Radukanu, Printscreen: Instagram/emmaraducanu

Tenis

Porše oduzeo senzacionalnoj Grend slem šampionki luksuzni automobil koji joj je poklonio

Ema Radukanu je šokirala teniski svet 2021. godine kada je iz kvalifikacija uspela da stigne do trofeja na US openu. Takav podvig niko nije uspeo da ostvari od Open ere (1968) godine na ovamo. Naravno, sa time je došla i mega popularnost preko noći i bogati sponzorski ugovori.

Međutim, dalji teniski rezultati nisu ispratili očekivanja i samim tim i sponzori su počeli da se povlače. Najnovija vest je da joj je kompanija Porše oduzela luksuzni automobil koji joj je dala na poklon kad je postala njihovo zaštitno lice.

Ona je odmah po senzaciji u Njujorku dobila model 911 Karera GTS kabriolet vredan oko 150.000 evra. Ipak, britanski mediji sada tvrde da joj je oduzet. Druga strana, pak, kaže da zapravo to nije bio poklon.

Mediji citiraju atašea za štampu nemačke kompanije koji je rekao da je teniserki auto dat samo na korišćenje, a ne kao poklon. Uz to navode da su zadovoljni saradnjom sa njom.

Više snima reklame nego što igra tenis

Stvarnost je ipak drugačija. Bez obzira na to što i dalje uživa veliku popularnost, to nije zbog teniskih uspeha. Od US opena pre 3 godine nije osvojila nijednu titulu, a igrala je samo 2 finala na ne baš jakim i prestižnim turnirima.

Uz to više vremena provodi oporavljajući se od povreda i na fotošutinzima i snimanjima reklama, nego na terenu. Trenutno je 57. na WTA listi, a sada je odustala i od turnira u Kini, gde je vrlo popularna zbog majke koja je Kineskinja. To je još jedno razočaranje i udarac za sponzore.

Sve više se čini da je bila “jednokratno čudo” i da se ne očekuje u budućnosti da bi mogla da ponovi sličan uspeh. Mediji u Velikoj Britaniji kažu i da se okružila ljudima koji malo znaju o tenisu, zato i često menja trenere i pravi pogrešne poteze.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Tenis