Pratite nas preko:
Selektor Stojković je dočekao Andriju Maksimovića na okupljanju reprezentacije, Printscreen: X/@FSSrbije

Fudbal

Piksi dao novi nadimak Maksimoviću, pa pecnuo Milojevića: “Što te menja ovaj?”

Fudbaleri, koje je selektor Dragan Stojković Piksi pozvao u reprezentaciju Srbije, polako pristižu u centar FSS-a, u Staroj Pazovi, gde ih dočekuje stručni štab. Među njima je i debitant i momak koji je za kratko vreme privukao pažnju i svetske javnosti, 17-godišnji Andrija Maksimović.

Biser Crvene zvezde je prvi put dobio poziv u nacionalni tim i to nakon što je odigrao sjajan Večiti derbi i potom bio jedina svetla tačka u teškom porazu od Intera u Ligi šampiona. Ukupno 3 utakmice je počeo kao starter (nijednu celu), dok je na još 2 ulazio sa klupe. Ostale mečeve u sezoni je igrao za Grafičar.

Ipak, potencijal koji je pokazao bio je dovoljan da dobije poziv u seniorski nacionalni tim. Stojković ga je dočekao i tom prilikom mu dao i novi nadimak.

– Gde si, Jamal – viknuo je selektor kad ga je video, poredeći ga sa mesec dana mlađim vršnjakom iz Barselone koji je već fudbalski superstar.

Zanimljivo, selektor je odabrao drugog igrača po kome ga je nazvao, za razliku od medija i trenera Zvezde, Vladana Milojevića, koji ga zovu “Mali Mesi” (tako ga je prozvala sestra od tetke kad je bio mali).

Istovremeno, kroz šalu i osmeh, malo je pecnuo trenera Zvezde.

– Što te menja ovaj?! – aludirajući na to da je Maksimović i nijednom nije odigrao ceo meč za crveno-bele.

– Da bude svež – dodao je neko iz stručnog štaba.

Podsećamo da je Stojković rekao na današnjoj konferenciji da će Maksimović sigurno debitovati za reprezentaciju u jednoj od predstojeće 2 utakmice.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal