Pratite nas preko:
NAVIJACI fudbalera reprezentacije Srbije na utakmici UEFA Evropskog prvenstva 2024 godine protiv Engleske na stadionu AufSalke arena, Gelzenkirhen, 16.06.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Reprezentacija, Srbija, UEFA Evropsko prvenstvo, EURO 2024, Engleska
Srpski navijači (Foto: MN Press/Marko Metlaš)

Fudbal

Visok rizik na utakmici Srbije i Švajcarske: Evo koje zastave ne smeju da unesu naši navijači

Reprezentaciju Srbije u subotu od 20.45 časova u Leskovcu očekuje meč trećeg kola Lige nacija protiv Švajcarske, a Fudbalski savez Srbije se oglasio saopštenjem u kome je otkrio bezbedonosne mere koje su preduzete kako bi utakmica bila odigrana u sportskoj atmosferi.

FSS obaveštava sve one koji dolaze na stadion „Dubočica“ u Leskovcu da posmatraju ovaj meč, da posebno obrate pažnju na sledeće bezbednosne mere.

Posebno je zanimljiva ona koja se tiče unošenja obeležja na stadion, pa će tako naši navijači moći da unesu na tribine samo nacionalna obeležja države i saveza i nijedne druge.

SOCCERBET KVOTE ZA MEČ SRBIJA – ŠVAJCARSKA

To znači da, kao i na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj minulog leta, srpskim navijačima neće biti dozvoljeno da unesu, na primer, zastavu “nema predaje” sa siluetom Kosova i Metohije u pozadini ili transparent: “Kosovo je Srbija”.

Takođe, biće zabranjeno unošenje transparenata koji sadrže uvredljive poruke na račun protivnika.

Iz Saveza podsećaju i da je FSS pod posebnom monitoringom UEFA i prema tome apeluju da svi akteri događaja zajedno učestvuju u sprečavaju bilo kakvog narušavanja reda i mira, posebno ubacivanja predmeta u zonu terena, kao i nedozovljenog skandiranja.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal