Pratite nas preko:
RADOST kosarkasa Splita na utakmici ABA lige protiv Partizana u hali Beogradska Stark Arena, Beograd 05.02.2024. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS KOSARKA, ABA LIGA, PARTIZAN, KK SPLIT
Splićani blistaju posle pobede nad Zvezdom (Foto: MNpress)

ABA liga

Čovek koji je srušio Zvezdu iz druge lige Francuske: “Bio sam nepoznat čak i rodbini i prijateljima”

Кošarkaši Splita senzacionalno su pobedili na Gripama evroligaša Crvenu zvezdu sa 85:78 u trećem kolu ABA lige i naneli joj težak poraz u meču koji je obeležio David Škara (29).

Ovaj rođeni Zadranin, koji je malo poznat regionalnoj košarkaškoj javnosti, imao je učinak od 16 poena, sedam skokova i tri asistencije, a u poslednjih 13 minuta meča postigao je čak 14 poena. Njagovo zakucavanje za 82:74 na 36 sekundi pre kraja bilo je znak da slavlje može da počne.

Škara je, kao što rekosmo, bio velika enigma kada je stigao na Gripe, ali je sve očiglednije da su sportski direktor Teo Čizmić i trener Slaven Rimac “otkrili” pravo pojačanje u drugoj ligi Francuske.

Reč je o krilnom centru visokom 203 centimetara, koji je posle mlađih kategorija u rodnom gradu otišao na studije u SAD, da bi kasnije veći deo svoje evropske karijere proveo u Francuskoj.

– Bio sam nepoznat rođacima i prijateljima. Zato mi je i drago što sam došao na hrvatske parkete, da se pokažem pred rođacima, porodicom i prijateljima – naglasio je u razgovoru za “Slobodnu Dalmaciju” Škara, koji je ubacio ključne poene za pobedu.

Zvezda, čiji budžet iznosi oko 20 miliona evra, imala je i osam poena prednosti, (50:58), ali su Splićani i u tim teškim trenucima pokazali karakter. Škara je prinudno zablistao na poziciji centra, jer je startni bio odsutan zbog povrede.

– Imaju veliki kvalitet, evroligaški su tim, ali smo verovali u sebe i da možemo da ih iznenadimo. Zvezda nema dominantnog centra što se tiče igre na “niskom postu”, tako da sam uspeo da iskoristim to. U prvom poluvremenu mi je par zicera iskočilo iz obruča, ali ostao sam pozitivan – zaključio je Škara.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga