Pratite nas preko:
Rodri
Rodri; Foto: Beta/AP/Martin Rickett

Fudbal

Siti našao Rodrijevu zamenu za “samo” 60.000.000 evra

Onog momenta kada se Rodri povredio i saznao da ga čeka duža pauza, Pep Gvardiola se bacio u potragu za njegovim zamenikom. Razumljivo, pošto je i igra Mančester sitija momentalno “izbledela” i dobila dosta pukotina.

Prema pisanju engleskih medija, zamena za povređenog španskog vezistu trebalo bi da bude njegov sunarodnik Martin Zubimendi. U pitanju je fudbaler Real Sosijedada, čovek koji je biser Baskije i za koga će “građani” morati ozbiljno da se “otvore”.

Pošto će Rodri propustiti celu sezonu, a Gvardiola ne veruje previše aktuelnom sastavu i igračima iz veznog reda, posegao je za Zubimendijem. Njega je tokom leta zvao Liverpul, koga je odbio, a videćemo kako će reagovati na poziv četvorostrukog uzastopnog šampiona Premijer lige.

Kako se navodi, Siti bi trebalo da plati Real Sosijedadu 60 miliona evra. To za Siti ne bi trebalo da bude problem, osim ukoliko se do tada ne pojavi Premijer liga sa konačnom presudom oko kršenja finansijskog fer-pleja.

Zubimendi je celu karijeru proveo u baskijskom klubu, gde je ključni igrač, i za njega je upisao ukupno 198 nastupa uz devet golova i sedam asistencija. Za reprezentaciju Španije ima 12 nastupa. “Transfermarkt” procenjuje njegovu vrednost na 50 miliona evra.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal