Pratite nas preko:
Dešon Votson NFL
Dešon Votson NFL; Foto: Beta (AP Photo/John Locher)

NFL

NFL zvezdu tužilo 27 žena za zlostavljanje: Dok on zarađuje milione, liga ćuti!

Dešon Votson, kvoterbek NFL tima Klivlend Braunsa, postigao je nagodbu u vezi sa nedavnom tužbom za seksualno zlostavljanje, koja je podneta pre mesec dana.

Advokati obe strane potvrdili su da je slučaj rešen, a advokat tužiteljke, Toni Bazbi, izjavio je da će uskoro biti podneti dokumenti za povlačenje tužbe, uz napomenu da su uslovi nagodbe poverljivi.

Tužbu je podnela anonimna žena iz Teksasa, koja je optužila Votsona za seksualni napad, batine i emocionalni stres, navodeći da je incident dogodio 2020. godine.

Prema njenim rečima, Votson ju je prvo vređao putem telefona, a zatim došao u njen stan, gde ju je “grubo seksualno napao”.

Nakon što je tužba podneta, Votson je rekao da ga je optužba “iznenadila”.

Tužen najmanje 27 puta, a zarađuje milione

Votson je prethodno bio suspendovan na 11 utakmica 2022. godine nakon što su ga brojne terapeutkinje tužile za seksualne napade i zlostavljanje. Iako nije bilo krivičnih prijava, Votson se nagodio sa 23 žene koje su ga tužile. Trenutno su u toku još dva slična slučaja.

Ukupno, Votson je tužen najmanje 27 puta, a do sada je postigao nagodbu u 25 slučajeva. Pre nego što mu je dozvoljeno da se vrati u NFL, morao je platiti kaznu od 5 miliona dolara i proći psihološke procene. Klivlend Braunsi su 2022. godine potpisali s Votsonom rekordni ugovor od 230 miliona dolara.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

NFL