Pratite nas preko:
GROBARI, navijaci Partizana, na utakmici Kupa konferencije protiv Dunajske Strede, na stadionu JNA. Beograd, 22.07.2021. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, UEFA Kup Konferencije, Partizan, Dunajska Streda
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Fudbal

“Grobari” izdali hitno saopštenje: Pojaviće se na Skupštini Partizana – izneli su svoje zahteve

U javnosti je “procurio” poziv delegatima za Skupštinu Fudbalskog kluba Partizan koja će biti održana u petak, 11. oktobra, sa početkom u 15.00. Najavljeno je razrešenje dužnosti još uvek aktuelnog predsednika Milorada Vučelića, članova Upravnog odbora i generalnog direktora Miloša Vazure.

Međutim, navijači Partizana su skeptični hoće li zaista toga biti. Grupa “Grobari jug” oglasila se putem Instagrama i pozvala sve navijače da se okupe baš u tom terminu na Sportskom centru “Teleoptik”.

Saopštenje crno-belih pristalica prenosimo u celosti i bez izmena.

– Nakon najubedljivijeg poraza u ‘večitom’ derbiju na sopstvenom stadionu u svojoj istoriji, Fudbalski klub Partizan dočekao je svoj 79. rođendan na kolenima – promenjen je već peti trener u vremenskom periodu od dve godine, klub ima dugove u iznosu od 60 miliona evra, a uskoro dolazi i dugovanje od 10 miliona za UEFA licencu, koje mora biti isplaćeno, a za koje novca u klupskoj kasi zasigurno nema – počeli su “grobari” svoje saopštenje.

“Na oprobane načine čuvaju svoje pozicije”

– Ponovo se, nažalost, potvrđuje ono na šta uporno ukazujemo već dve godine, a to je da uprava, poput kancera, uništava klub iznutra i vodi ga u apsolutnu propast. Iako je nakon sramnog poraza u derbiju delovalo da je i njima samima jasno kako u klubu više nemaju šta da traže, dvojac Vazura-Vučelić ponovo, na već oprobane načne, pokušava da sačuva svoje pozicije, iznova i iznova vršeći kozmetičke promene u sportskom sektoru, u kom se već gotovo 10 godina naizmenično pojavljuju isti ljudi, dok istovremeno na svoja nepočinstva bestidno okreću glavu. Nažalost, osnov za nihove mahinacije pronalaze u sramnom statutu FUdbalskog kluba, iz kog proizilazi da je sudbina kluba praktično isključivo u njihovim rukama. Tako će na Skupštini zakazano za 11. oktobar 2024. pravo glasa imati nelegitimni članovi Skupštine, čiji je identitet crno-beloj, ali i široj javnosti gotovo nepoznat.

– Imajući sve ovo u vidu, smatramo da je jedini prihvatljiv ishod zakazane Skupštine kolektivna ostavka svih članova Skupštine, Upravnog odbora, te osnivanje privremenog organa koji će rukovoditi do zakazivanja nove Skupštine, izbora novih članova Skupštine koju ne mogu činiti članovi prethodnog saziva i novog rukovodstva.

Izneti su zahtevi

Stav navijača Partizana je da su promene neophodne i neodložne, ali da ćemo podržati one čiji će cilj biti delovanje isključivo u interesu kluba, kao i promenu trenutnog statuta FK Partizan, čija je jedina svrha da se njime zloupotrevljava i uništava klub od strane Miloša Vazure, MIlorada Vučelića i Žarka Zečevića, a koji predsedniku i generalnom direktoru daje ovlašćenja da samostalno i bez ograničenja zastupaju klub.

– Otključavanje kluba promenom statuta prvi je preduslov koji ćemo staviti pred svakog ko pretenduje da vodi klub u narednom periodu, kao što smo na tome insistirali sve ovo vreme. Apsolutno svesni užasnog stanja u kom se klub trenutno nalazi, ne očekujemo nikakve ‘instant’ rezultate, već dugogodišnji plan za ozdravljenje i sanaciju, počevši od toga da se stane na kraj bilo čijoj nesmenjivosti!

Upućen poziv svim navijačima

– Ovim putem insistiramo da odlazeća garnitura Fudbalskog kluba Partizan poslednju Skupštinu u ovom sazivu otvori za javnost i transparentno omogući prenos uživo na zvaničnom ‘jutjub’ kanalu kluba, uz stavljanje programa, saziva, dnevnog reda, agende, izveštaja i svih odluka na uvid javnosti. Takođe, zahtevamo da se uputi javni poziv novinarima, medijima, bivšim igračima i predstavnicima navijača, da prisustvuju plenarnom zasedanju u svojstvu posmatrača.

– Zbog svega prethodno navedenog, pozivamo sve navijače i simpatizere Partizana da se u petak u 15 časova pojave na SC “Teleoptik” i da svojim prisustvom u velikom broju još jednom izvršimo potrebni pritisak kako bi se promena konačno desila. Uprava napolje! – zakljčuje se u saopštenju grupe “Grobari jug”.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal