Pratite nas preko:
kosarkas Crvene zvezde na utakmici Evrolige protiv Partizana u hali Stark Beogradska arena, Beograd 04.01.2023. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Crvena zvezda, Evroliga, Partizan
Džoel Bolomboj (Foto: MN Press/Marko Metlaš)

Fantasy

Evroliga fantazi: Pre svega Bolomboj, a može i Kalinić

Početak Evrolige donosi potpuno novo gledanje na nedeljni ritam za mnoge ljubitelje košarke. Za mnoge navijače, “prava nedelja” počinje onda kada njihov omiljeni klub istrči na parket Evrolige. Tako je i danas, prvog od tri dana tokom kojih se igra drugo kolo, kada je na programu nekoliko utakmica, uključujući i meč šampiona ABA lige Crvene zvezde.

Za sve fanove fantazi košarke, Soccerbet fantazi izazov Evrolige je spreman i, kao i uvek, nalazi se na portalu ili aplikaciji u delu posvećenom fantazi igrama. Zgrabi priliku, sastavi najbolji tim i bori se za vredne nagrade!

Za današnji Soccerbet fantazi izazov Evrolige, dozvoljeni budžet za sastavljanje rostera iznosi 70 miliona. Roster se sastoji od sedam igrača – pet standardnih pozicija i dva slobodna izbora. To znači da prosečno možeš potrošiti 10 miliona po igraču, pa je pažljiv odabir ključan za uspeh.

PG – U fantaziju se desilo nešto nesvakidašnje – Majk Džejms (12.5M) nije najskuplja opcija, ne samo dana, već i na svojoj poziciji. Zbog sjajnog nastupa Tamira Blata u prvom kolu, Džejms je sada druga opcija na poziciji sa pristupačnom cenom. Skromnih 17,75 fantazi poena za 18 minuta igre u prethodnom kolu čine ga odličnom opcijom koja se mora iskoristiti. Povrede Nika Kalatesa i Furkana Korkmaza dodatno su otvorile prostor za Džejmsa, MVP-ja iz prošle sezone, da preuzme još veći deo napada Kneževa.

SOCCERBET KVOTE ZA MEČ ZVEZDA – BASKONIJA

SG – Markus Hauard (10M), prvi strelac Evrolige iz prošle sezone, takođe je bio prilično tih u odnosu na svoje standarde. U meču protiv Partizana svega 20.75 fantazi poena i samo 17 koševa, ali za skromnih 20 minuta. Skromno za njegove standarde, pa je za očekivati da protiv Zvezde ima bolji ofanzivni doprinos i dosta više minuta na parketu.

SF – Krilo dana je Nikola Kalinić (10.1M) sa sjajnim početkom sezone. Najkonstantniji igrač Zvezde je verovatno i preokrenuo meč u Parizu onom bitnom trojkom, a do svojih 22.75 fantazi poena je došao na svoj način – popunjavanjem svih kategorija u kolonama koje donose fnatazi poene.

Nikola Kalinić (Foto: aba-liga.com)

PF – Čima Moneke (12M) je sa 35 minuta na parketu protiv Partizana pokazao kakvu će ulogu imati ove sezone. To je dosta više minuta nego li inače prošle sezone, a brojevi u kolonama su za njega neupitni jer je njegov doprinos uvek visok. Na to Zvezda je tanka na poziciji četri, što dodatno pojačava utisak ispravnog odabira.

C – Hasijel Rivero (10.5M) ima sjajan prvi meč sa 34.25 fantazi poena i ako Kubanac ponovi približno sličan meč i protiv Monaka biće to odličan skor. Džoel Bolomboj (9.1M) mora biti deo fantazi rostera. Videli smo kako je Partizan razbio Baskoniju pod košem, pa zašto i Bolonboj ne bi imao jedan dominantan meč. Treći i poslednji centar je Giorgis Papajanis (5.8M) kao ona jeftina cena koja balansira budžet. Potencijalno najbolji odnos cene i doprinosa i igrač koji pravi razliku na fantazi tabeli.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy