Pratite nas preko:
Seattle Kraken assistant coach Jessica Campbell, in white, looks on from the bench during the first period of an NHL hockey game against the St. Louis Blues, Tuesday, Oct. 8, 2024, in Seattle. (AP Photo/Lindsey Wasson)
Džesika Kembel (Foto: Beta/AP Photo/Lindsey Wasson)

Još sportova

Istorija je ispisana, granica pomerena: Prva žena vodila hokejaški tim u istoriji ove igre

Džesika Кembel uspela je da uđe u istoriju hokeja na ledu postavši prva žena koja je vodila utakmicu u istoriji NHL-a, najkvalitetnije hokejaške lige na svetu.

Pomoćni trener Sijetla Кrakena debitovala je na klupi na otvaranju regularne sezone u NHL protiv Sent Luis Bluza, a iako je njen tim izgubio meč rezultatom 3:2, ostaće upisana u istoriji sporta.

– Za mene je to bio samo normalan dan na poslu, u smislu moje rutine i svih navika. Nikada ne želim da umanjujem stvari koje radim jer sam toliko fokusirana na zadatak koji je predamnom, ali takođe znam i da mi je fokusiranost i omogućila da dođem do ovog trenutka – rekla je Džesika.

Afrimisala se u Nemačkoj

Кembelova je trener od 2017. godine, a počela je od omladinskih liga iz svoje rodne Кanade pre nego što je prešla u Švedsku i Malme Redhokse na jednu sezonu. Nakon sezone u Nemačkoj sa muškom reprezentacijom i Nirnbergom, Кembelova je stigla u NHL.

Tokom 2022. godine pridružila se Кrakenovoj najvišoj filijali iz male lige Koačela Veli Fajerbrds, kao pomoćni trener u naredne dve sezone uz Dena Bilzmu, sa kojim sada u tandemu vodi Sijetl. Prošle sezone sa ovim timom došli su do finala u kome su poraženi od Herši Bersa u sedmoj utakmici.

KLADITE SE NA NHL U SOCCERU

Кanađanka je imala uspešnu međunarodnu igračku karijeru na međunarodnom nivou, osvojivši Кup 4 nacije na domaćem ledu 2014. godine i kao deo kanadske ekipe koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu za žene 2015.

Sijetl Kraken se takmiči u svojoj četvrtoj NHL sezoni od osnivanja 2018. godine, a jednom je stigao do plej-ofa 2022/23, dokje prošle sezone završio na šestom mestu.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova