Pratite nas preko:
Žuan Žezus u sredini (Foto: Beta/AP/Marco Alpozzi)

Fudbal

Fudbaler se požalio da prolazi kroz pakao: “Mafija me prati, ne osećam se bezbedno”

Napulj je nadaleko poznat kao grad u kojem se za mnoge stvari pita mafija, konkretno članovi čuvene „Kamore“ koji su često su iznad zakona, a to su na svojoj koži znali da osete i brojni fudbaleri koji su nosili dres lokalnog velikana Napolija.

Naravno, oni su zbog svojih basnoslovnih primanja logična meta pripadnika mafije, a poslednji u nizu koji ima probleme te vrste je brazilski defanzivac Žuan Žezus (33).

Ovaj momak je u Italiji od 2012. godine, a u Napulju od avgusta 2021, kad je bez obeštećenja stigao iz Rome. Žezus je rešio da o problemu koji su mnogi krili progovori javno, uz naglasak da se ne oseća bezbedno na jugu Italije.

Brazilski fudbaler se javnosti obratio putem društvenih mreža, naglasivši da “već nekoliko nedelja preživljava jezive scene”. Nedavno je prvotimcu Napolija polomljeno staklo na automobilu, a prema njegovim tvrdnjama, mafija ga prati već mesec dana.

– Nakon što me skoro mesec dana prate, pokušali su da mi otmu kola. Grozan osećaj, tera me na povraćanje. Ovaj događaj je samo šlag na torti. U poslednjih mesec dana pronašao sam pet mini-uređaja za praćenje vozila na svom automobilu. Samo saznanje da ovi kriminalci znaju gde živim ne čini me nimalo spokojnim.

– Nažalost, više se nikad neću osećati bezbedno u ovako prelepom gradu. Znam da materijalne stvari nisu bitne, ali saznanje da je neki stranac provalio u moju privatnu imovinu čini da se osećam nesigurno i užasno – napisao je Žezus na društvenim mrežama.

Pre nekoliko godina, poljski napadač Arkadijuš Milik je bio isprepadan na ulici, a tom prilikom mu je oduzet skupoceni sat marke “Roleks”.

Ostaje da se vidi kakav će status na kraju imati Žezus, koji je za Napoli odigrao samo jedan meč ove sezone, a ima ugovor do juna 2025. godine.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal