Pratite nas preko:
Tajrik Džons; Foto: MN Press

Evroliga

Partizanov “deja vu” u Madridu! Opet se raspao kada je bilo najvažnije – novi bolan poraz od Reala

Košarkaši Partizana su upisali još jedan poraz u Evroligi, pošto su u drugom kolu u Madridu izgubili od Reala rezultatom 93:86.

Izabranici Željka Obradovića sada imaju 0-2 u elitnom takmičenju, ali i još jedan neshvatljiv pad baš u momentima kada se lomila utakmica. Otprilike preslikano kao pre sedam dana u Vitoriji kada je Baskonija “ukrala” trijumf” crno-belima ispred nosa.

Real je, pak, mnogo bolji tim od Baska i, realno, jeste bilo za očekivati da Partizan izgubi u “WiZink” centru, ali način na koji je to učinio već počinje da zabrinjava.

Obradovićevi momci su bili u potpunom egalu sa favoritom pune tri četvrtine, ali kako je počela četvrta, tako je usledio raspad sistema. Real je za minut i po stvorio seriju 10:0, a ukupno 15:0 i time potpuno slomio otpor “parnog valjka”.

Krenulo je baš dobro

Košarkaši Partizana započeli su utakmicu sa prednošću od 5:0, pošto je Mario Nakić prvo pogodio šut za tri poena, pa napad posle toga uhvatio skok u napadu posle promašaja Sterlinga Brauna, iznudio faul na šutu i pogodio oba slobodna bacanja.

Real Madrid je svoje prvo vođstvo na utakmici stekao šest minuta do kraja prve četvrtine, kada je Eli Endiaj pogodio trojku za 8:7. Kapiten Partizana Vanja Marinković pogodio je šut za tri poena pet minuta do kraja prve četvrtine i doneo svom klubu vođstvo 15:8.

Košarkaši Real Madrida su dosta grešili u napadu, gubili su loptu zbog gaženja aut linije i faulova u napadu, dok su košarkaši Partizana uspevali da blokadama i ukradenim loptama sačuvaju svoj koš. Krilo Real Madrida Mario Hezonja pogodio je šut za tri poena četiri minuta do kraja prve četvrtine i smanjio prednost Partizana na 15:14.

Šut je išao, ali je u odbrani “škripalo”

Košarkaše Partizana je odlično služio šut za tri poena u prvoj četvrtini, pogodili su šest šuteva spolja iz deset pokušaja.

Plejmejker Real Madrida Fakundo Kampaco je na osam minuta do kraja druge četvrtine prvo pronašao Gabrijela Deka za koš pod faulom, pa je nedugo posle asistirao Ksavijeru Rejtan-Mejsu za pogođenu trojku, seriju Reala 13:2 i prednost 33:26.

Kampaco je krajem prve i početkom druge četvrtine odlično razigravao svoje saigrače, i za sedam minuta na terenu je zabeležio sedam asistencija. Košarkaši Partizana su uspevali da prave mini serije i da smanjuju vođstvo Reala, ali svaki put kad bi došli blizu izjednačenja, košarkaši Real Madrida bi napravili svoju mini seriju i rezultatski se opet odvojili.

Bek Real Madrida Andres Felis je četiri minuta do kraja druge četvrtine morao da izađe iz igre zbog povrede noge. Krilo Partizana Isak Bonga odlično je asistirao Tajriku Džounsu, koji je pobegao svom čuvaru Valteru Tavaresu, za zakucavanje pod faulom na dva minuta do kraja druge četvrtine. Džouns je promašio slobodno bacanje pa je prednost Reala je bila 46:42.

U poslednjem minutu druge četvrtine Partizan je napravio seriju 5:0 i smanjio prednost Reala na 48:47. Brendon Dejvis je prvo asistirao Braunu, koji je utrčao u reket, za polaganje, pa je Karlik Džouns pogodio šut za tri poena napad posle.

Centar Real Madrida Serž Ibaka uhvatio je skok u napadu posle promašene trojke Serhia Ljulja i poentirao uz zvuk sirene za prednost Reala 50:47 na poluvremenu. Real Madrid je posle dve četvrtine uhvatio 20 skokova, dok su igrači Partizana zabeleželi 10 uhvaćenih lopti.

Tavarez morao napolje, ali nije pomoglo

Centar Real Madrida Valter Tavarez napravio je dva brza faula na početku treće četvrtine i zabeležio svoju četvrtu ličnu grešku. Bek Real Madrida Džanan Musa pogodio je koš pod faulom i dodatno slobodno bacanje za prednost Reala 57:49 sedam minuta do kraja treće četvrtine.

Braun je pogodio šut za tri poena na tri minuta do kraja treće četvrtine i smanjio vođstvo Reala na 59:57. Marinković je, posle već postignutih pet poena u trećoj četvrtini, izvukao faul na šutu za tri poena dva minuta do kraja treće četvrtine, pogodio dva slobodna bacanja i smanjio prednost Reala na 61:59.

Kampaco je upisao svoju 11. asistenciju odličnim dodavanjem za Deka, koji je pogodio koš pod faulom za prednost Reala 68:62.

I onda – potpuni pad

Košarkaši Reala dosta su bolje počeli poslednju četvrtinu, nakon serije 10:0 posle nesportskog faula Marinkovića na Musi. Musa je doneo Realu prednost 81:66 na sedam minuta do kraja poslednje četvrtine, pošto je iz driblinga pogodio šut za tri poena preko Tajrika Džounsa.

Marinković i Tajrik Džouns su izašli iz igre na pet minuta do kraja utakmice, nakon što su obojica zadobili nezgodne udarce na terenu.

Plejmejker Partizana Karlik Džouns vezao je devet poena zaredom i na četiri minuta do kraja utakmice smanjio vođstvo Reala na 84:75. Endiaj je pogodio trojku iz ugla da donese Realu prednost 89:75 sa tri minuta do kraja utakmice.

Centar Partizana Brendon Dejvis napravio je petu isključujuću ličnu grešku na dva minuta do kraja utakmice. Plejmejker Partizana Frenk Nilikina pogodio je dve trojke na samom kraju utakmice i uspeo da spusti prednost Reala, koji je na kraju uspeo da privede utakmicu kraju u svoju korist.

Madriđane su predvodili Serž Ibaka sa 15 poena i Džanan Musa i Ksavijer Ratan-Majs sa po 14 poena. Eli Ndiaje, Mario Hezonja i Gabrijel Dek dali su po 10 poena. Fakundo Kampaco postigao je osam poena i imao čak 11 asistencija.

Karlik Džons je predvodio Partizan sa 13 poena, Vanja Marinković i Sterling Braun postigli su po 12, a Frank Nilikina i Tajrik Džons po 11. U postavi Partizana nije bio Dvejn Vašington, mada je sačekao saigrače danas u Madridu posle raskida ugovora sa Šarlot Hornetsima.

Real Madrid – Partizan 93:86 (24:24, 26:23, 18:17, 25:22)

Dvorana: “WiZink” centar
Sudije: Emin Mogulkoč, Milan Nedović, Tomaš Travicki

Real Madrid: Abalde 4, Kampaco 8 (6sk., 11as.), Rejten-Mejs 12, Gonzales, Hezonja 10, Musa 12 (4sk.), Dek 10, Ibaka 15 (7sk.), Tavares 8, Ljulj 2, Feliz 2, Endiaje 10.

Partizan: Dejvis 8 (5sk.), Lundberg 6, K. Džons 15, Nilikina 11, Koprivica, Nakić 5, Marinković 12, Pokuševski, Braun 12, Bonga 6 (4sk, 6as.), Lakić, T. Džons 11 (4sk.).

4. četvrtina

93:86 – Kraj! na kraju častan poraz Partizana, ali će boleti onih četiri minuta praznog hoda kada je Real napravio seriju 15:0 i rešio ovaj, do tada, neizvestan meč.

93:83 – Kampaco stavlja tačku! Spustio se Partizan ispod 10 poena razlike, ali je Kampaco na 80 sekundi do kraja ubacio trojku za novih +10. I to bi bilo to.

89:75 – Proigrao je Karlik Džons, doneo neke poene koji su mogli da nagoveste povratak, ali Real je to odmah “isekao”. I, čini se, vrlo rutinski će privesti ovaj meč kraju.

83:66 – Potpuni raspad Partizana. Džanan Musa je potpuno sam pod košem uhvatio ofanzivni skok i lako poentirao za +17. Real je u seriji od čak 15:0. Do kraja meča je ostalo još šest minuta.

78:66 – Real pravi seriju 10:0 za otprilike minut i po igre u poslednjoj četvrtini. Neshvatljiv pad Partizana, ponovo u momentima kada se lomi utakmica.

71:66 – Zakuvala se ozbiljno atmosfera u Madridu. Domaća publika burno reaguje, a Hejs pogađa trojku za +5.

3. četvrtina

68:64 – Ovog puta je svojim poenima četvrtinu završio Partizan, i to lakim košem Brendana Dejvisa pod obručem. I dalje su crno-beli živi u Madridu!

63:62 – Tu je Partizan, diše za vratom Realu! Sada je potrebna dobra odbrana, pa da se stekne prilika za vođstvo.

59:57 – U seriji je sada Partizan! Vanja Marinković je doneo potrebnu energiju i lako poentirao posle prodora kroz prazan reket Reala. Tavarez nije u igri u ovim momentima, zato što ima četiri lične greške.

59:52 – Trgao se Partizan trojkom Vanje Marinkovića, ali Hezonja lako poentira na drugoj strani. Da je u sledećem napadu Nakić, koji je ostao potpuno sam u levom ćošku, pogodio trojku za -2, sve bi bilo drugačije. Ovako, Real ponovo beži pred novi televizijski tajm-aut.

57:49 – Ponovo beži Real, ovog puta za najvećih do sada +8. Partizan kao da se nije pojavio u drugom poluvremenu.

2. četvrtina

50:47 – Opet se Partizanu dešava ista stvar – koš u poslednjoj sekundi četvrtine. Ovog puta, daje ga Serž Ibaka posle ofanzivnog skoka i naskoka sa zvukom sirene. Kada se podvuče crta, dobro poluvreme Partizana, pre svega ofanzivno, ali u odbrani bi morao bolje.

46:42 – Uuuuu, Tavares se našao na posteru Tajrika Džonsa! Strašno zakucavanje uz faul Realovog gorostasa.

40:33 – Ponovo Real ima +7. Partizan kao da polako gubi dah i ne prati ritam koji, sa druge strane, diktira Fakundo Kampaco. Kada Argentinac na terenu, onda je druga “pesma”.

35:34 – Uzvraća Partizan udarac. Trojka Marinkovića, pa poeni u kontri Lundberga za povratak na samo pola koša razlike. Sada Mateo mora da reaguje minutom odmora.

33:26 – Real pravi veliku seriju i beži na +7. Ukupno je, računajući kraj prve i početak druge deonice stvorio 13:2. Obradović mora da zove tajm-aut.

1. četvrtina

24:24 – Uspeo je Real da vrati sve na “nulu”, i to najviše zahvaljujući raspoloženom i oporavljenom Hezonji, strelcu osam poena za domaći tim. U ekipi Partizana najbolji je Nakić sa pet koševa.

17:21 – Prvo je Hezonja jako teškom trojkom iz ćoška spustio zaostatak Reala na 17:18, da bi na drugoj strani, posle dobrog prodora Vanje Marinkovića, u korneru sam ostao Frenk Nilikina. I to kaznio.

8:12 – Brzo je Real uhvatio priključak i poveo sa 8:7, ali Partizan uzvraća novom serijom od pet poena. Lundberg poentira u kontri za +4. Posle neiskorišćenog napada Hezonje na drugoj strani idemo na prvi tajm-aut na meču.

0:5 – Sjajan početak Partizana, Mario Nakić je ubacio svih pet dosadašnjih poena. Prvo trojka, a onda i posle skoka u napadu i faula, svoje poene je zaradio sa linije penala.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga