Pratite nas preko:
Makabi Tel Aviv

Evroliga

Evroliga odložila sve utakmice izraelskih timova sledeće nedelje

Košarkaški klub Makabi je zbog trenutne ratne situacije u Izraelu tražio od Evrolige da odloži meč s Armanijem, koji je trebalo da se igra u Milanu 12. oktobra. Iz elitnog takmičenja su odmah prihvatili predlog i potvrdili da je pomenuta utakmica otkazana.

Istovremeno je otkazan i duel Evrokupa između Hapoela iz Tel Aviva i Vulvsa iz Viljnjusa, koji je bio planiran za 11. oktobar.

– Evroliga prati situaciju i procenjuje najbolje moguće opcije za timove koji su zahvaćeni neplaniranim dešavanjima. Razmotrićemo sve opcije i mogućnosti za zakazivanje odloženih mečeva u mogućim terminima – poručili su iz sedišta takmičenja u Barseloni.

“Ponos Izraela” je u prvom kolu savladao Partizan, ali je veliko pitanje kada će, i još veće – gde će igrati naredne mečeve kao domaćin u Evroligi.

Od subote u Izraelu ljudi više razmišljaju kako da izvuku živu glavu, nego što im je bitan sport, jer je od tada Hamas stupio u niz bombaških napada, koje jedni zovu heroizmom, a drugi terorizmom.

Igrači Makabija su u nedelju odradili trening dok je klub sve vreme bio na vezi sa Ministarstvom sporta i čekao na dozvolu za izlazak iz zemlje.

Kako navode izraelski mediji, nije je dobio.

Zato je i zatraženo odlaganje meča.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga