Pratite nas preko:
FC Köln's Lukas Podolski gestures to fans following his farewell soccer match, Thursday, Oct. 10, 2024, in Cologne, Germany. (Federico Gambarini/dpa via AP)
Lukas Podolski (Foto: Beta/Federico Gambarini/dpa via AP)

Fudbal

Spektakl koji je pošao po zlu: Navijač izboden na oproštaju nemačke legende (VIDEO)

Legendarni nemački napadač Lukas Podolski (38) oprostio se pred 50.000 navijača u Кelnu u četvrtak uveče od ovog kluba. “Jarčevi” su organizovali utakmicu u čast čuvenog napadača protiv poljskog Gornjika, za koji Poldi nastupa, i pretrpeli poraz (3:5), iako je rezultat bio u drugom planu.

Ono što je obeležilo oproštajni meč Lukasa Podolskog na rasprodatom stadionu “Mingersdorfer” je činjenica da u blizini Kelnske katedrale tokom dana nožem izboden navijač iz Poljske. Incident se dogodio na Valrafplatzu, a navijač Gornjika je morao na hitnu operaciju.

Bivši nemački napadač je postigao 70 golova u 210 utakmica za svoj rodni klub i Bajern iz Minhena, pre nego što je igrao u Engleskoj (Arsenal), Italiji (Inter), Turskoj (Galatasaraj) i Japanu (Visel Кobe). Podolski je igrač Gornjika od 2021, ali Кeln je uvek bio omiljeno mesto fudbalera rođenog u Poljskoj.

– Sada je gotovo na terenu, ali sigurno ćemo se ponovo videti van terena, bilo na tribinama ili na gostovanju – rekao je “Princ Poldi” nakon toga, prolivši i nekoliko suza.

– Jednom navijač Кelna, uvek navijač Кelna – uzviknuo je napadač.

Nekoliko poznatih bivših saigrača Podolskog učestvovalo je u meču za istoriju, a među njima su Manuel Nojer, Mats Humels, Per Mertezaker, Hansi Flik i Joahim Lev.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal