Pratite nas preko:
JUERGEN KLOPP Jirgen Klop trener fudbalera Liverpula na treningu pre utakmice UEFA Lige Sampiona protiv Crvene zvezde na stadionu Rajko Mitic, Beograd 05.11.2018. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, UEFA Liga Sampiona , Liverpul
Jirgen Klop (Foto: MN Press/Marko Metlaš)

Fudbal

Otkrivena monstruozna plata Klopa u Red Bulu, bivši igrač ga kritikovao: “Napravio je veliko s***e”

Legendarni nemački trener Jirgen Klop (57) biće globalni šef fudbala Red Bula od 1. januara 2025. Bivši trener Liverpula će savetovati sve klubove u vlasništvu ove firme, poput Lajpciga, Salcburga i Njujorka, pomagaće im u treninzima, razvijanju fudbalske filozofije i dovođenju trenera i igrača.

Za taj posao biće plaćen sa čak 12 miliona evra godišnje što ga čini jednim od najplaćenijih stručnjaka u svetu fudbala, iako neće voditi timove kao trener. Klopova plata veća je od mnogih trenerskih imena, a na prstima jedne ruke mogu se pobrojati stručnjaci koji su plaćeni više od njega.

Samo Pep Gvardiola (23 miliona evra), Stefano Pioli (18), Stiven Džerard (17,7), Dijego Simeone (15) i Marselo Galjardo (14) su bolje plaćeni od Nemca, a u leđa mu gledaju Erik ten Hag (10,7), Žorž Žezus (10), Luis Enrike (8), Arne Slot (8) i Karlo Anćeloti (7,5).

Prema navodima iz Nemačke, povratak na trenersku poziciju za Klopa trenutno nije opcija, ali je raspoložen za mesto selektora nemačke reprezentacije ukoliko se otvori prostor. Njegov ugovor sa Red Bulom je dugoročan, ali može da izađe iz njega ako postoji konkretna ponuda.

Dakle, nema klasičnu klauzulu o slobodi, ali postoji izlazna opcija iz sporazuma, jer je dogovor sa vlasnicima Red Bula postignut na bazi međusobnog poverenja i poštovanja, tvrdi dobro obavešteni nemački novinar Florijan Pletenberg.

Groskrojc: “Mislio sam da je laž i da sanjam”

Potez Jirgena Klopa prokomentarisao je Kevin Groskrojc, njegov nekadašnji fudbaler iz Dortmunda i član šampionske generacije selekcije Nemačke iz Brazila 2014. godine.

– Kao fudbalski navijač, mislim da mu je porez s***e, da budem prost! Ali, kao prijatelj, moram da prihvatim njegovu odluku. Kada se budemo sreli, lično ću mu reći da mislim da je napravio veliko s***e što je ovo uradio – poručio je Groskrojc.

Nemac, koji je kod Klopa zabeležio 176 nastupa, nije mogao da poveruje šta se desilo.

– Probudio sam se i imao 30 poruka na telefonu i pomislio: šta se desilo? Mislio sam da sanjam, a onda sam se nadao da je lažna vest. Dva sata kasnije je bilo zvanično. Bilo je prilično šokantno i tužno. Još nisam stvarno svestan šta je uradio – poručio je Kevin.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal