Pratite nas preko:
Murat Jakin
Murat Jakin (Foto: Beta/AP Photo/Andreea Alexandru)

Fudbal

Murat Jakin: “Ovo je emotivna utakmica za Džaku, spremni smo za sve što Srbi planiraju za njega”

Reprezentacija Švajcarske odradila je trening u Leskovcu uoči duela sa Srbijom u trećem kolu Lige nacija (subota, 20.45 časova), a konferenecija za medije selektora gostiju Murata Jakina, bila je u najvećem delu posvećena Granitu Džaki, kapitenu te reprezentacije.

Nekoliko pitanja su postavljena Jakinu od strane švajcarskih i srpskih novinara, a ticala su se nastupa fudbalera poreklom sa prostora Kosova i Metohije.

– Razgovarali smo sa Granitom, ali i sa svim ostalim igračima. Fokusiramo se na ono što će se dogoditi sutra, a ne na ono što se događalo u prošlosti. Mnogo toga nam nije išlo u poslednje dve utakmice, ali stil igre je bio pristojan i dobar. Sutra će biti revolucionarna utakmica – ocenio je Jakin.

SOCCERBET KVOTE ZA MEČ SRBIJA – ŠVAJCARSKA

O ulozi kapitena Džake za igru tima koji predvodi, ne treba trošiti reči.

– Dobro je trenirao i znamo da će sutrašnja utakmica biti veoma emotivna i strastvena za njega. Pre svega, on će pomoći timu, a takođe smo dobro pripremljeni i za slučaj da Srbi odluče da ga markiraju. Granit je svestan u kakvoj je poziciji. Primarna stvar nam je fudbal i pokušaćemo da pobedimo kao tim sutra – poručio je Jakin.

GRANIT XHAKA Granit Dzaka fudbaler reprezentacije Svajcarske na utakmici FIFA Svetskog prvenstva 2022 protiv Srbije na stadionu 974, Doha, 02.12.2022. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Srbija, Svajcarska, FIFA Svetsko prvenstvo 2022, Katar
Granit Džaka (Foto: MN Press/Marko Metlaš)

“Moramo da isprovociramo greške Srba”

Švajcarski selektor kaže da ga kadrovski problemi reprezentacije Srbije sigurno neće zavarati.

– Mladi i “gladni” igrači koje imaju su opasni. Mi to tako prihvatamo i dovoljno smo jaki da se suprotstavimo bilo kome. Očekujem kreativnog protivnika, čak i ako mu velika imena nedostaju na terenu. Biće mnogo pojedinačnih duela. Znamo da ne možemo previše da iznenadimo jedni druge, tako da moramo da isprovociramo greške naših protivnika – zaključio je Jakin.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal