Pratite nas preko:
Studentski centar - Partizan, Balša Koprivica; Foto: aba-liga.com/SC Derby/Filip Roganović

ABA liga

“Studenti”, vidimo se u sledećem roku: Ubedljivi Partizan u Podgorici najavio duplo kolo Evrolige

U Evroligi je Partizan upisao dva startna poraza, ali navijače raduje pogled na tabelu ABA lige gde posle četiri kola ima isto toliko pobeda. U četvrtoj rundi na Jadranu crno-beli su gostovali Studentskom centru u Podgorici i upisali su lagan trijumf rezultatom 80:60.

Tako su izabranici Željka Obradovića na najbolji mogući način najavili duplo kolo Evrolige koje sledi u sedmici pred nama. Najpre će u Beogradskoj areni gostovati Bajern Minhen, što će biti prvi meč u elitnom takmičenju pred “grobarima”. Dva dana kasnije će uslediti “gostovanje” Makabiju iz Tel Aviva, ali u beogradskoj dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Košarkaši Partizana su prvu četvrtinu dobili rezultatom 23:17. Crno-beli su nastavili sa dobrom igrom u nastavku meča, a gosti su najveću prednost u drugoj četvrtini imali u 14. minutu kada je bilo 38:25. Partizan je prvo poluvreme rešio u svoju korist rezultatom 46:35.

“Studenti” ostali bez trenera

Studentski centar je početkom treće četvrtine ostao bez trenera Petra Mijovića, koji je isključen zbog prigovora sudijama. Gosti iz Beograda su u većem delu treće četvrtine održavali prednost od 10 do 12 poena, ali je Studentski centar u 28. minutu smanjio na 56:50.

Partizan je u poslednju deonicu ušao sa vođstvom od 58:50. Gosti su u 32. minutu poveli 64:50, a onda su sigurnom igrom stigli do ubedljive pobede.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Karlik Džons, koji je postigao 19 poena, dok je Ife Lundberg dodao 13. Kod domaćih, najbolji je bio Emir Hadžibegović sa 13 poena.

Nekada “Aleksaaaa!”, sada “Alekseeeej!”

Iako je Partizan veći deo meča proveo u prednosti, a Željko Obradović bio većinski zadovoljan i pre i posle susreta, u jednom momentu je “zagrmeo” onako kako ume. Odnosno, onako kako je u svojoj prvoj sezoni na klupi “parnog valjka” duvao “fenom” u lice Aleksi Avramoviću.

Ovog puta žrtva nije Aleksa, već Aleksej Pokuševski koji se našao na metu temperamentnog stručnjaka. U jednoj situaciji bivši NBA igrač nije zakucao loptu u obruč i promašio je zicer, što je razbesnelo Žoca.

– Za šta igraš košarku?! Aleksej, Aleksej, Aleksej! Zakucaj je**nu loptuu obruč! – vikao je Obradović na tajm-autu.

Studentski centar – Partizan 60:80 (17:23, 18:23, 15:12, 10:22)

Dvorana: “Morača” Podgorica;
Sudije: Saša Pukl, Luka Kardum, Franko Gracin.

Studentski centar: Sudar, Nil 10, Pavlićević, Anđušić, Bogdanović 2, Hadžibegović 13, Vučeljić 2, Grbović 3, Nikolić 8, Drobnjak 8, Bogavac 10, Mirković 4.

Partizan: Dejvis 10 (4/7 za dva), Lundberg 13, Džons 19 (4/6 za dva, 3/3 za tri), Nilikina 9, Koprivica 7 (5sk), Nakić 6, Bošnjaković 2, Marinković 1, Pokuševski 5, Bonga 2, Lakić.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga