Pratite nas preko:
FILE - The club logo decorates a corner flag before the English Premier League soccer match between Manchester City and Newcastle United at the Etihad Stadium in Manchester, England, Saturday, Sept. 1, 2018. (AP Photo/Jon Super, File)
Ćiki Begiristajn napušta Mančester siti posle 12 godina, Foto: Beta/AP Photo/Jon Super, File

Fudbal

Siti i Gvardiola ostali bez ključnog čoveka: Menja ga bivši fudbaler koji je trebalo da bude “sledeća velika stvar”

Vreme je velikih i krupnih promena u Mančester sitiju u trenucima kada se vodi proces protiv njih zbog kršenja finansijskog fer-pleja i malverzacija, zbog čega klubu prete ozbiljne kazne. Ujedno, iz kluba polako odlaze neki od najvažnijih ljudi. Među njima je sigurno i legendarni Ćiki Begiristajn.

Begirisajn je u prethodnih više od 10 godina bio sportski direktor “građana”. Jedan je od najvažnijih i najzaslužnijih ljudi koji su doveli do današnjeg statusa i uspeha.

– Posle brojnih osvojenih trofeja u proteklih 12 godina na Etihadu, Čiki će napustiti svoju trenutnu funkciju nakon završetka Klupskog svetskog prvenstva naredne godine. Radujemo se odavanju časti Čikijevom izvanrednom doprinosu za Mančeter siti na kraju sezone – saopštio je Mančester siti.

Begiristajn spada među najbolje na svetu u svom poslu. Pre Sitija je 9 godina tu funkciju obavljao u Barseloni i jedan je od najzaslužnijih za eru dominacije i “tiki-take”.

Menja ga nikad dokazani talenat svetskog fudbala

Na “Etihadu” su već pronašli njegovu zamenu i to u vidu Uga Vijane, koji je do sada bio sportski direktor Sportinga iz Lisabona. Vijana je kao igrač bio jedan od najvećih talenata, ali to nikad nije dokazao na terenu. Međutim, karijera sportskog direktora mu ide daleko bolje.

U Sportingu je uspeo da pronađe i dovede igrače koji danas vrede ozbiljne novce. Njegov “pronalazak” je najubojitiji napadač Evrope Viktor Đerkeš, zatim Diomande, Gonkalveš, Hjulmand, Inasio… Sve su to igrači čija se vrednost danas procenjuje na preko 40 miliona evra.

Lisabonski klub je već potvrdio odlazak Vijane u Mančester siti, dok će njegov naslednik biti Bernardo Palmeiro.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal