Pratite nas preko:
WALTER TAVARES Valter Tavarez, kosarkas Reala, na utakmici Evrolige protiv Partizana, u Beogradskoj Stark Areni. Beograd, 21.03.2024. foto: Nebojsa Parausic / MN Press Kosarka, Euroleague, Partizan, Real Madrid
Novi poraz Reala, treći u prvih 5 mečeva u sezoni, Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Evroliga

Samo Partizan nije umeo da pobedi Real na početku sezone: Treći poraz u 5 mečeva za Madriđane

Brojni evroligaši imaju problema u domaćim prvenstvima na početku sezone, a među njima je i Real Madrid. “Kraljevski klub” je doživeo novi neočekivan poraz u ACB ligi, ovog puta na gostovanju u Bilbau 83:79.

Drugi put u prva 3 kola španskog prvenstva vicešampion Evrope je izgubio. Oba poraza su stigla u mečevima u kojima su mogućnosti bile najmanje da će se to desiti (Lejma Korunja i sad Bilbao). Tako da Madriđani u domaćem prvenstvu startuju slično kao Crvena zvezda u ABA ligi.

Real je i u 1. kolu Evrolige poražen od Bajerna, što ukazuje na dosta ozbiljnih problema u timu Ćus Matea. Deluje kao da samo Partizan to nije umeo da iskoristi na meču u četvrtak, iako je imao svojih šansi da dobije meč u Madridu.

Najefikasniji kod pobednika bio je Estonac Kristijan Kulamae sa 18 poena. Dvocifreni su još bili Tajs De Rider i Marvin Džons sa po 11, kao i Zoran Dragić sa 10 poena.

Gabrijel Dek je formu iz meča protiv Partizana preneo i u ACB ligu, pa je bio najbolji akter meča sa 23 poena i 6 skokova. Hezonja je ubacio 18, a Kampaco je dodao 16 poena i 8 asistencija.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga