Pratite nas preko:
EKIPA fudbalera reprezentacije Slovenije na utakmici UEFA Evropskog prvenstva 2024 godine protiv Srbije na stadionu Minhen fudbal arena, Minhen, 20.06.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Reprezentacija, Srbija, UEFA Evropsko prvenstvo, EURO 2024, Slovenija
Fudbaleri Slovenije četvrti put uzastopno su pobedili Kazahstan, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

Gde ih sretnu, tu ih “biju”: Slovenci napadaju A diviziju, Drkušić zbog povrede izašao s terena

Fudbaleri Slovenije su četvrti put uzastopno pobedili Kazahstan i tako ostali u igri za plasman u A diviziju Lige nacija. U Almatiju ovog popodneva, po našem vremenu, bilo je 1:0, a takav ishod je definitivno poslao domaćina u C diviziju.

Maltene godinu dana je prošlo od kako su prethodni put “zmajčeki” slavili na gostovanju, ali kad dođe Kazahstan, tu se ne postavlja pitanje.

Dobili su ih oba puta u kvalifikacijama za EURO, a sad su ih oba puta pobedili i u Ligi nacija. Sve pobede u međusobnim susretima u istoriji.

“Kvisko” Mlakara pocepao mrežu

Trenutak odluke se dogodio u 55. minutu kada je Jan Mlakar sa nekih 17-18 metara poslao projektil u mrežu domaćina.

Mora se priznati da su izabranici Matjaža Keka imali i sreće, pre svega u prvom poluvremenu, kada je bilo nekoliko opasnih situacija pred golom Oblaka. U jednoj od njih je lopta završila na prečki umesto u mreži.

Opet se povredio Zvezdin Drkušić

Čitav meč je odigrao Timi Maks Elšnik, ali potencijalni problem za Crvenu zvezdu je da bi opet mogla na neko vreme da ostane bez Vanje Drkušića. Iskusni štoper se uhvatio na preponu i zatražio lekarsku pomoć, a potom je izašao iz igre. Od dolaska na Marakanu ima problem s povredama, a ovo je moguće novi.

Slovencima je ova pobeda osigurala opstanak u B diviziji. U poslednja 2 kola protiv Norveške kod kuće i Austrije u gostima mogu da napadnu i plasman u A diviziju i time bolji šešir na žrebu kvalifikacionih grupa za Svetsko prvenstvo.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal