Pratite nas preko:
Jack Grealish of England, left, scores the opening goal past Finland's goalkeeper Lukas Hradecky during the UEFA Nations League soccer match between Finland and England, at the Olympic Stadium in Helsinki, Finland, Sunday, Oct. 13, 2024. (Markku Ulander/Lehtikuva via AP)
Džek Griliš postiže prvi gol za Englesku protiv Finske, Foto: Beta/Markku Ulander/Lehtikuva via AP

Fudbal

Trent kao džojstikom, a ne nogom iz slobodnjaka: Makedonci nisu znali šta, pa zapucali i izrešetali Čančarevića

Vicešampion Evrope, Engleska, je pokazala da je onaj šokantni poraz od Grčke na “Vembliju” pre neki dan bio samo trenutak slabosti. Ove nedelje su u gostima savladali Finsku rutinski 3:1 uz spektakularan pogodak Trenta Aleksandera-Arnolda iz slobodnog udarca.

Na vreme je “Gordi Albion” otvorio domaćina golom Džeka Griliša u 18. minutu. Iako u nastavku prvog poluvremena je bilo i nekoliko opasnih situacija i pred njihovim golom, utisak je bio da se čeka samo trenutak kad će dotući protivnika.

Moralo je prilično da se sačeka na to, maltene na samu završnicu, a kad nisu uspeli već iz igre, onda su to učinili iz prekida. Majstor je za slobodne udarce TAA i to je i sada pokazao, kao da nije nogom šutirao, već da je džojstikom navodio loptu u rašlje.

U poslednjih desetak minuta pala su i po još 2 gola. Rajs je definitivno rešio pobednika, dok je počasni pogodak za Finsku postigao Hoskonen.

Ipak, Englezima i dalje nije sigurno da će se vratiti u A diviziju, jer Grci imaju utakmicu manje. Odluka ko će od te dve selekcije tamo pašće u novembru i to verovatno u Grčkoj.

Standings provided by Sofascore

Rafalna paljba Makedonaca za korak do B divizije

U C diviziji, Severna Makedonija je sa drugom uzastopnom pobedom došla na korak od plasmana u B diviziju. Večeras su slavili u Jermeniji 2:0. Bez poraza sa 10 bodova i gol-razlikom 8:1 možda i već večeras budu to overili u zavisnosti od ishoda meča Farska Ostrva – Letonija.

Standings provided by Sofascore

Poništen im je gol na samom početku meča zbog ofsajda, a onda su u nadoknadi prvog poluvremena imali baš mnogo sreće. Napadač Jermenije je sa 4 metra, potpuno sam, glavom zakucao loptu u spoljni deo mreže.

Imali su poteškoća gosti sa Balkana kako da dođu u poziciju za gol, ali što bi se reklo, kad više ne znaš šta ćeš ti onda šutiraj iz svih pozicija. I to im je i donelo golove u finišu. Miovski je jednu dugu akciju završio šutem iskosa sa nekih 14-15 metara i ostavio bez šanse Čančarevića da odbrani.

Tačku na meč je postavio asistent kod prvog gola Alimi kada je dobio odloženu loptu Alijoskog sa 15 metara poslao u malu mrežu sa druge strane.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal