Pratite nas preko:
Trening fudbalera Srbije u SC FSS. Lopta Stara Pazova, 16.11.2018. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Srbija, Ilustracija
Bivši premijerligaški fudbaler uhapšen nakon što ga je devojka prijavila za silovanje, Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Fudbal

Devojka prijavila reprezentativca za silovanje: Uhapšen bivši igrač Premijer lige, pušten uz kauciju

Šokantne i užasne vesti stižu sa Ostrva, nažalost, po ko zna koji put. Za sada neimenovani, bivši premijerligaški fudbaler i reprezentativac uhapšen je pod sumnjom da je počinio silovanje.

Njegov identitet ostaje u tajnosti dok se ne završi istraga, ali mediji prenose da se radi od 24-godišnjem fudbaleru koji je prepoznatljivo lice iz Premijer lige i koji je čak i reprezentativac.

Pušten uz kauciju

Hapšenje se dogodilo u luksuznom hotelu u Vestminsteru. Kasnije je pušten uz kauciju do sredine decembra, u zavisnosti od daljeg ishoda istrage koju policija nastavlja.

Kako izvori prenose, njega je optužila devojka u dvadesetim godinama. Navodni napad se dogodio u luksuznom hotelu u ranim jutarnjim satima u sredu. “San” piše da su se njih dvoje upoznali u baru, u centru Londona, a da je ona posle toga sa njim došla u hotel.

Devojka je ispričala da ju je on tada napastvovao i silovao.

Negira optužbe, policija ispituje dokaze

Nekoliko sati kasnije ona ga je prijavila i on je u sredu nešto pre 10h ujutru uhapšen u hotelu. Ispitan je u policijskoj stanici, gde je negirao delo za koje je optužen.

Uzet mu je DNK bris na analizu, kao i otisci prstiju. Forenzičari su ispitali sobu i prikupili neophodne dokaze sa mesta koje će analizirati, dok policija pregleda i snimke nadzornih kamera.

– Dvadesetčetvorogodišnji muškarac je uhapšen u sredu u 9.53h. Uz kauciju je pušten do sredine decembra. Sa devojkom razgovaraju specijalno trenirani pripadnici policije. Istraga se nastavlja i ispitivanja traju – potvrđeno je iz policije.

Iako njegov identitet trenutno ne može da se obelodani, britanski medij tvrdi da je reč o fudbaleru koji je rođen u inostranstvu. Igrao je za nekoliko engleskih klubova i reprezentativac je svoje zemlje.

Prethodnih godina nekoliko slučajeva

Podsećamo da samo u Premijer ligi i Engleskoj smo imali nekoliko ovakvih slučajeva. Najsvežiji je svakako nekada veliki talenat Mančester junajteda i Engleske, Mejson Grinvud. Kasnije je oslobođen optužnu zbog “povlačenja ključnih svedoka” i to je izazvalo veliki bes javnosti.

I bivši član Mančester sitija i francuski reprezentativac, Benžamen Mendi, bio je oslobođen posle dvogodišnjeg procesa u kome mu se sudilo za silovanje nekoliko žena.

Iz sveta imamo kao poslednje primere Danija Alveša i Robinja koji su osuđeni za silovanje.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal