Pratite nas preko:
Alen Smailagić; Foto: MN Press

Evroliga

Evan Furnije ismeva Smailagića po Tviteru: Nema šanse da je to stvarno rekao

Alen Smailagić se našao na udaru Evana Furnijea, francuskog reprezentativca, zbog svoje izjave u kojoj je uporedio NBA i Evroligu.

Njih dvojica su igrali prošle nedelje jedan protiv drugog u duelu Olimpijakosa i Žalgirisa. Posle te utakmice potencijalni srpski reprezentativac je dao intervju za “Basketnews”, gde je govorio o svojoj karijeri, Partizanu, a dotakao se i NBA i Evrolige.

– Evroliga možda nije najbolja na svetu, ali je najpametnija. Morate da razmišljate da biste igrali, dok je NBA više akrobatika, za fanove koji gledaju – rekao je Smailagić u intervjuu.

Na taj njegov citat se na mreži X (nekadašnji Tviter) nadovezao Furnije koji se ovog leta vratio u Evropu posle 12 godina u NBA i prvi put u karijeri igra u Evroligi.

– Nema šanse da je to stvarno rekao, LOL (internet izraz za “smejem se naglas”) – napisao je Furnije.

Na to se nadovezao jedan drugi profil koji je prokomentarisao:

– Takve stvari uvek čujemo od likova koji nisu uspeli u ligi (NBA). Tako se osećaju bolje – napisao je taj profil, a Furnije je odgovorio:

– Činjenice, LOL.

NBA karijere Furnijea i Smailagića

Francuz je sa 20 godina otišao u NBA i tamo napravio vrlo zapaženu karijeru, sa ozbiljnom ulogom. Izabran je kao 20. pik na draftu, a igrao je za Denver, Orlando, Boston, Njujork i Detroit. Odigrao je ukupno 724 utakmice, u ligaškom delu je prosečno postizao 13,6 poena, 2,5 asistencija i 2,7 skokova. Svakako spada među bolje evropske igrače u NBA u poslednjih petnaestak godina.

Što se tiče Smailagića, on je najpre otišao iz Srbije u Razvojnu ligu, gde je igrao za filijalu Golden Stejta. Potom su ga na NBA draftu kao 39. pika 2019. izabrali Nju Orleans Pelikansi, ali po ranijem dogovoru odmah je prosleđen u Golden Stejt. Za 2 sezone je odigrao 29 mečeva sa prosekom od 3 poena i 1,5 skokova za nešto manje od 8 minuta u igri. U avgustu 2021. je dobio otkaz i vratio se u Evropu, gde je potpisao za Partizan.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga