Pratite nas preko:
Pep Gvardiola na Vimbldonu
Pep Gvardiola, Foto: Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Fudbal

Gvardiola još razmišlja o napuštanju Sitija: Selektor Engleske? Svašta može da se desi!

Pep Gvardiola još nije doneo definitivnu odluku o svojoj budućnosti, pre svega na klupi Mančester sitija.

Španski stručnjak je pre izvesnog vremena rekao da postoji mogućnost da napusti klupu “građana” po završetku tekuće sezone. To je ponovio i u najnovijem intervjuu za “Ke tempo ke fa”.

– I dalje moram da razmislim i odlučim šta želim da uradim – kratko je rekao Pep.

Poslednjih nedelja engleska javnost i neki bivši fudbaleri potenciraju priču da Fudbalski savez Engleske bi trebalo da pokuša da ga angažuje kao selektora. Gvardiola je postavljeno i to pitanje.

– To nije tačno, ja sam trener Mančester sitija – rekao je Katalonac, ali nije isključio da to može da se dogodi u budućnosti.

– Ništa nisam odlučio, svašta može da se desi, tako da ne znam.

Englezi su u potrazi za trajnim rešenjem na mestu selektora. Li Karsli, koji je trenutno v.d. ne želi da prihvati da stalnu funkciju.

S druge strane, u Mančester sitiju se dešavaju velike promene, jer iz kluba odlaze dugogodišnji funkcioneri. Na kraju sezone će otići Ćiki Begiristajn, sportski direktor, koji je možda i najbliži Gvardiolin saradnik. Njih dvojica se poznaju još iz igračkih dana u Barseloni,. Kasnije su sarađivali u katalonskom timu kao direktor i trener, a Ćiki je bio i ključan čovek koji ga je doveo na “Etihad”.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal