Pratite nas preko:
DUANE WASHINGTON Dvejn Vasington kosarkas Partizana na utakmici ABA lige protiv Borca u hali Beogradska Arena, Beograd 25.09.2024. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS KOSARKA, BASKETBALL, ABA LIGA, ABA LEAGUE, PARTIZAN, KK BORAC CACAK
Duejn Vašington može sutra da debituje u Evroligi za Partizan, Foto: MN Press/Ivica Veselinov

ABA liga

Partizan registrovao Vašingtona: Amerikanac može da igra sutra protiv Bajerna

Kako je i najavljeno, Partizan je završio svu papirologiju i registrovao ponovo Duejna Vašingtona za Evroligu i ABA ligu.

Crno-beli će do kraja dana završiti sve formalnosti oko toga i Amerikanac će moći već u utorak da zaigra protiv Bajerna u 3. kolu Evrolige.

– Vratio se na trening, sutra ćemo znati u toku dana hoće li igrati – rekao je trener Željko Obradović, ali informacije kažu da je to samo formalnost.

Prilagođavanje mu sigurno neće biti potrebno pošto je već prošao kompletne pripreme sa ekipom, a i igrao u prva dva kola ABA lige. To znači da će u utorak u Beogradskoj areni debitovati i u najjačem evropskom takmičenju.

KVOTE: PARTIZAN – BAJERN MINHEN

Vašington se u prethodne dve nedelje vratio u NBA, jer je bio najvećeg trejda pre početka sezone. Njega je Njujork vratio i platio ozbiljno obeštećenje Partizanu, kako bi uspeo da završi dolazak Karla-Entonija Taunsa u dogovoru tri kluba. Crno-beli su dobili pravo na njega u slučaju povratka u Evropu.

Tako je Vašington postao igrač Šarlota, čak i odigrao jedan meč za njih, ali je potom “vejvovan” (dobio otkaz). Čim se to dogodilo on se vratio nazad i čekalo se samo da se zakonski steknu uslovi za završetak papirologije da potpiše ponovo ugovor sa Partizanom. Pošto je to završeno, završena je i njegova registracija.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga