Pratite nas preko:
Trener Partizana na utakmici finala plejofa Kosarkaske Superlige Srbije protiv Crvene Zvezde u hali Beogradska Arena, Beograd 05.06.2024. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS KOSARKA, BASKETBALL, KLS, SUPERLIGA, PRVENSTVO SRBIJE, NATIONAL CHAMPIONSHIP, PARTIZAN, CRVENA ZVEZDA
Željko Obradović; Foto: MN Press/Nebojsa Paraušić

Evroliga

Obradović otkrio ko je sve trenirao pred Bajern: “Igrači su imali probleme posle Madrida…”

Partizan nije sjajno započeo sezonu u Evroligi, te će posle dva poraza u nizu duplo kolo provesti u Beogradu. Oni će u prvom meču dočekati Bajern, a u drugom će na “gostujućem” terenu igrati protiv Makabija u Pioniru.

Na papiruutakmice ne deluju zahtevno, ipak ova dva rivala su umeli da na muče crno-bele u godinama iza nas. Tako je Bajern prethodne sezone dva puta slavio protiv tima koji sa klupe predvodi Željko Obradović.

Zbog toga je Čačanin oprezan, a posebno ukazuje na to da su oni promenili trenera, pa je umesto Pabla Lasa na klupu Bavaraca seo svetski šampion sa Nemačkom Gordon Herbert.

Gordon Herbert
Gordon Herbert; Foto: MN Press

“Vidi se njegov rukopis u igri tog tima”

– Igramo protiv tima, koji je prvu promenu i najbitniju na klupi. Radi se o čoveku koji je bio svetski prvak, preiskusan trener. Vidi se njegov rukopis u igri tog tima, gde svaki tajmaut ili svaki prekid se menja odbrana. Bilo da se radi o zonskom presingu ili o zonskoj odbrani, 1-2-2 ili 3-2 ili o načinu kako brane igru čovek na čoveku. Posle tajmauta imaju specijalne situacije postavljene za njihove šutere, a imaju i visoke igrače koji šutiraju za tri, slično kao protiv Reala.

– Očekuje nas zahtevna utakmica što se radi taktike i koncentrisanosti na promene koje rade. Što se nas tiče, dobar trening smo imali danas, posle onog trenutka kad smo se skupili, imali smo svih 16 igrača na treningu. Mitar Bošnjaković i Aleksa Dimitrijević koji su bili sa juniorima su bili s nama, Majk je počeo da trenira. Igrači koji su imali probleme posle Madrida, Dejvis, Vanja, Tajrik i Sterlinga, svi su bolje. Imaju neke sitne probleme, ali su sposobni da treniraju. Želim da se zahvalim svima jer su želeli da pomognu timu na meču sa SC Derbijem.

“Neuporedivo je bolje kad si tu”

– Prva utakmica u Beogradu, voleo bih da navijači shvate da igramo proti tima koji je priredio izuzetno gostoprimstvo, da navijaju za nas kako insitiramo, da nas bodre i da pokažu poštovanje prema prvom protivniku u Areni ove godine.

Koliko je značajno što Partizan igra u Beogradu, koliko će biti značajno

– Svi vole da igraju kod kuće, nema putovanja. Ali, mislim da imamo utakmicu u Zadru, sve ostalo smo u Beogradu. Verovatno zbog duplog programa ne možemo da radimo u velikon intenzitetu, neuporedivo je bolje kad si tu.

Vašington se vratio u tim?

– Vratio se na trening, sutra ćemo znati u toku dana.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga