Pratite nas preko:
LJUBINKO DRULOVIC, DRAGAN STOJKOVIC PIKSI selektor i trener, GORAN DJOROVIC pomocni trener fudbalera reprezentacije Srbije ucesici EURO 2000 pred utakmicu UEFA Evropskog prvenstva 2024 godine protiv Engleske na stadionu Rozenau, Augzburg 13.06.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Reprezentacija, Srbija, UEFA Evropsko prvenstvo, EURO 2024
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

“Orlići” ne idu na EURO, ali selektor je siguran: “Pred njima je lepa budućnost”

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije, Ljubinko Drulović, izjavio je danas da očekuje pobedu protiv Ukrajine u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Uoči ovog susreta, Srbija se nalazi na trećem mestu u grupi F sa 13 osvojenih bodova. Iako utakmica nema rezultatski značaj jer su “Orlići” izgubili šanse za plasman, Drulović je optimističan.

– Nažalost, neki od igrača nam opravdano nisu na raspolaganju u odnosu na septembarski prozor. Shodno tome, tu je dosta novih momaka, ali bilo je dovoljno vremena da ih sve uklopimo.

Siguran sam da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu, da pokušamo da pobedimo i nastavimo sa dobrim igrama, koje smo pružali u septembru na oba meča. Važno je da kao ekipa nastavimo da rastemo, ovakve utakmice su prava prilika za to, jer je Ukrajina jedna izuzetna ekipa – rekao je Drulović u izjavi za zvanični sajt FSS.

Ljubinko Drulović i Mitar Mrkela
Foto: MN Press

“Siguran sam da je pred njima lepa budućnost”

Drulović je izjavio da veruje da je pred novom generacijom “Orlića” lepa reprezentativna budućnost.

– Nadam se da ćemo sve što smo radili prethodnih dana preneti na utakmicu. Ambijent među momcima je odličan, to me posebno raduje. Sve što želim je da budemo na svom nivou i ispoštujemo stvari na terenu.

Ne treba zaboraviti da su naši momci čak i po dve, do tri godine mlađi od Ukrajinaca. To je nova generacija koju stvaramo i siguran sam da je pred njima lepa budućnost – istakao je selektor Srbije.

Utakmica između Srbije i Ukrajine održaće se u utorak u 20:30 časova u Staroj Pazovi. Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine planirano je za jun naredne godine u Slovačkoj.

ALEKSANDAR LUKOVIC, LJUBINKO DRULOVIC, DRAGAN STOJKOVIC PIKSI selektor i trener, RADOVAN KRIVOKAPIC, JOVAN DAMJANOVIC selektori i treneri mladih fudbalera Srbije fudbaleri reprezentacije Srbije trening pred utakmicu UEFA Evropskog prvenstva 2024 godine protiv Engleske na stadionu Rozenau, Augzburg 13.06.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Reprezentacija, Srbija, UEFA Evropsko prvenstvo, EURO 2024
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal