Pratite nas preko:
Železara u Zenici
Železara u Zenici; Printscreen: YT/@ajbalkans

Fudbal

“Naša fudbalska reprezentacija gostuje u najzagađenijem delu Evrope”

Fudbalska reprezentacija Mađarske večeras u Zenici gostuje reprezentaciji Bosne i Hercegovine u okviru 4. kola Lige nacija. Mađarski portal Nemzetisport.hu posvetio je značajnu pažnju gradu domaćinu, kao i uslovima na stadionu Bilino polje.

U izveštaju iz Zenice ističe se da su još uvek vidljive posledice rata, poput oznaka i prisustva minskih polja. I pored toga, Bošnjaci, Srbi i Hrvati pokušavaju da normalno žive, uprkos tome što nacionalizam podstiču političari u skladu sa svojim trenutnim interesima.

Portal takođe navodi da na rubu Zenice radi jedna od najvećih železara u Evropi, a dimnjaci ispuštaju dimne oblake koji su očigledni u okolini. “Prema merenjima, reprezentacija Mađarske stigla je u najzagađeniji deo Evrope u nedelju popodne”, piše Nemzetisport.hu.

Ovo je treće gostovanje Mađara na Bilinom polju, gde su do sada ostvarili remi 1:1 i pobedu 3:1. Kao i njihovi nemački kolege, i Mađari su primetili skromne svlačionice na Bilinom polju. Navode da reprezentativci MarKa Rosija neće imati luksuznu svlačionicu, već onu koja je na nivou školskih uslova.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal