Pratite nas preko:
novi pazar Čukarički
Foto: Printscreen/Arena Sport

Fudbal

Novi Pazar opet kažnjen zatvaranjem stadiona: Partizan gostuje pred praznim tribinama, ali to nije sve

Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Novi Pazar sa dva meča pred praznim tribinama. Fudbaleri Radničkog 1923 neće imati organizovanu podršku navijača na dva naredna gostovanja.

Razlog svega bili su inicidenti tokom utakmice Novog Pazara i Radničkog 1923, u desetom superligaškom kolu.

Osim standardnih nacionalističkih povika tokom meča, posle tog duela izbio je i ozbiljan incident. Navijači Novog Pazara gađali su Marka Miloševića upaljačem, golman Radničkog 1923 podigao je isti predmet sa zemlje i bacio na tribinu. Prema saznanjima, upaljač je povredio jednog od navijača Novog Pazara, pa je na licu mesta intervenisala i hitna medicinska služba.

Situacija se smirila i izbegnut je incident širih razmera. Navijači oba tima bacali su i topovske udare, na šta smo takođe navikli, a na sreću, fizičkih sukoba nije bilo.

Stadion Novog Pazara biće zatvoren na dve naredne zvanične utakmice. Prva je već u ponedeljak, 21. oktobra, a na Gradskom stadionu gostovaće Partizan. Stadion će im biti zatvoren i za meč sa IMT, a prvi naredni meč na kome će biti publike na jugozapadu Srbije biće onaj sa Vojvodinom pre zimske pauze.

Na Kragujevčane je primenjena zabrana organizovanog navijanja na naredna dva meča u gostima. Podsetimo, Radnički 1923 je već kažnjen i zbog incidenata u meču sa Crvenom zvezdom na stadionu Metalca.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal