Pratite nas preko:

Fudbal

Piksijeva Srbija se raspala u Kordobi! Drugi tim Španije pregazio Orlove, umalo da popiju “petardu” (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Kordobi od Španije sa 3:0 u meču 4. kola Lige nacija. Pogotke za evropske šampione postigli su Ejmerik Laport u 5, Alvaro Morata u 65. i Aleks Baenja u 77. minutu, u meču u kome je “Crvena furija” sa drugim timom nadigrala Orlove.

Bilo je toliko dominantno da je bilo neprijatno za sve navijače Srbije (ako je neko gledao uopšte ovaj meč u isto vreme dok su Zvezda i Partizan igrali košarku u Evroligi) jer su Španci promašili bukvalno još tri čista gola na ovoj utakmici i propustili šansu da “petardiraju” očigledno limitirani tim Srbije.

Prvo poluvreme proteklo je u potpunoj dominaciji Španaca. Imali su posed lopte od 65:35 i uputili devet šuteva na gol, jednom su zatresli mrežu srpskog tima i jednom pogodili stativu. Orlovi su u tom periodu samo jednom šutirali na gol, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze mrežu Davida Raje.

Najzapaženiji u srpskom timu bio je golman Predrag Rajković, koji je nekoliko puta odlično intervenisao po izuzetno teškom i klizavom terenu i sačuvao mrežu.

Kamere su nekoliko puta tokom prvog dela uhvatile i selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija kako psuje i nervira se zbog loših poteza svojih pulena, a u nastavku su prestale da ga “zumiraju” jer nije imao mnogo šta da prigovori, pregažen je od strane drugog tima prvaka Evrope.

Izmene Stojkovića na poluvremenu nisu donele ništa. Španija je u 54. minutu dobila penal posle igranja rukom, ali je Morata raspalio po lopti i poslao je preko gola. Srbija je uzvratila u 63. minutu iz kontre kada je Mitrović loše šutirao, ali je šansi prethodio ofsajd i gol bi sigurno bio poništen.

Morata se za promašaj sa bele tačke ipak iskupio u 65. minutu sjajnim udarcem posle pasa Fabijana Ruiza kojim je zapečatio sudbinu reprezentacije Srbije. Na svu muku, Srbija je ostala bez Strahinje Pavlovića koji je isključen u 76. minutu, a Baenja prelepim udarcem sa oko 20 metara postavio konačnih 3:0.

Rezultat je na kraju i očekivan, a da su hteli Španci (imali 30 šuteva na utakmici) su mogli komotno da daju Orlovima pet komada kao od šale i to bez Jamala, Rodrija, Nika Vilijamsa i ostalih odsutnih. Stojkovićev izbor igrača je bio očajan, ponovo je “istumbao” ekipu i nije napravio ništa.

Jedina “dobra stvar” za Srbiju ovog utorka je i što je Danska odnela bod iz Sent Galena protiv Švajcarske (2:2), iako je dva puta gubila. Dominirali su Švajcarci, ali se skandinavska selekcija provukla i osvojila vredan bod uoči poslednja dva kola u novembru.

Srbija u pretposlednjem kolu gostuje protiv Švajcarske, a zatim u poslednjem dočekuje i Dansku u Leskovcu sa nadom da će nekako zadržati treće mesto i izbeći eliminaciju iz A grupe Lige nacija.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal