Pratite nas preko:
, kosarkas Crvene zvezde, na utakmici Evrolige protiv Fenerbahcea, u Beogradskoj Stark areni. Beograd, 14.11.2023. Foto: Nebojsa Parausic / MN Press Kosarka, Euroleague, Crvena zvezda, Fenerbahce
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Evroliga

Zvezda zasijala na Bosforu: Crveno-beli rutinirali Fenerbahče za prvo mesto u Evroligi!

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u Istanbulu protiv Fenerbahčea sa 76:57. Ovo je treća pobeda šampiona ABA lige u kontinentalnom takmičenju, čime su ostali neporaženi u Evroligi.

Crveno-beli su četvrti put zaredom slavili protiv Fenerbahčea, a treba napomenuti da su izabranici Janisa Sferopulosa jedan od dva tima koji je uspeo prethodne sezone da savlada tim Šarasa Jasikevičiusa u gostima, a ta tradicija se nastavila i danas.

Zvezda je ovom pobedom preuzela prvu poziciju u Evroligi, bar dok se ne završe utakmice Panatinaikosa i Monaka, dve ekipe koje su pored Fenera i Zvezde jedine neporažene u prva dva kola. Moramo istaći da su crveno-beli slavili na dva gostovanja.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Džoel Bolomboj koji je zabeležio 18 poena i 11 skokova. Nemanja Nedović je postigao 17 poena, Majk Daum je ubacio 14. Kodi Miler-Mekintajer je zabeležio osam poena, tri skoka i osam asistencija.

U ekipi Fenerbahčea najbolji je bio Najdžel Hejs-Dejvis sa 20 poena i osam skokova. Devon Hol je postigao 10 poena.

Sledi Barselona u Beogradskoj areni

Zvezda posle posle tri kola ima učinak 3-0, što je najbolji start ekipe u Evroligi, dok Fenerbahče ima dve pobede i jedan poraz. Crveno-beli će u četvrtom kolu Evrolige, u petak od 20 časova, dočekati Barselonu u Beogradu. Fenerbahče će u četvrtak igrati protiv Albe.

Zvezda je dobro otvorila meč, u prvoj četvrtni je iz minuta u minut povećavala prednost. Posle 10 minuta bilo je 26:12 za goste iz Beograda. Crveno-beli su u drugom minutu druge četvrtine vodili 31:12. Fenerbahče je potom serijom 12:0 uspeo da smanji prednost gostujućeg tima. Na kraju poluvremena bilo je 38:31 za Zvezdu.

U trećoj četvrtini se igralo koš za koš, Zvezda je čuvala prednost koja je na kraju deonice bila 54:42. Zvezda je u poslednjoj četvrtini održavala dvocifrenu razliku i tako došla do ubeljive pobede.

“Dopustili samo 57 poena”

Sferopulos je istakao odbranu kao najbitniji faktor pobede.

– Čestitam našim igračima da veoma efektnoj utakmici večeras. Nije lako igrati protiv Fenerbahčea, posebno ovde u Istanbulu. Ovaj tima ima dosta kvalitetnih, ali i dosta igrača sa iskustvom u Evroligi. Za nas je bio čelendž od samog početka da dođemo ovde i odigramo dobro. I zato čestitam svojim igračima na ovoj pravoj, timskoj pobedi. Svi igrači su pomogli večeras d adođemo do pobedimo, bez obzira na to koliko su neki proveli na parketu.

Mislim da je ključ naše pobede bila naša odbrana, mi smo dopustili samo 57 poena, naterali smo ih na 10 izgubljenih lopti i mislim da je to bio ključ u nekim momentima kad nismo postizali poene, ali smo nastavljali da igramo izuzetno dobro u odbrani – rekao je on

Пласман обезедио Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga