Pratite nas preko:
DIMITRIOS SKOUMPAKIS Dimitrios Skumpakis vaterpolista Novog Beograda na utakmici LEN Lige Sampiona protiv Steaue Bukurest na bazenu 11 april, Beograd, 26.09.2023. godine Foto: Marko Metlas Vaterpolo, Novi Beograd, Steaua Bukurest, LEN Liga Sampiona
Adut Novog Beograda: Dimitrios Skumpakis (Foto: MN press)

Ostalo

Novi Beograd silan, Radnički pregažen: Srpski klubovi polovični u Ligi šampiona

Srpski klubovi bili su polovični u drugom kolu vaterpolo Lige šampiona. Novi Beograd je savladao rumunsku Oradeu sa 15:9 (3:2, 4:2, 5:3, 3:2) kao gost, dok je Radnički u Kragujevcu pregažen od strane mađarskog Ferencvaroša sa čak 12:5 (2:2, 3:1, 3:0, 4:2).

Novobeograđanima je ovo bila druga pobeda u elitnom takmičenju u isto toliko utakmica zahvaljujući kojoj drže lidersku poziciju na tabeli u grupi A ispred Steaue koja je savladala Hanover sa 13:12 posle penala.

Posle Steaue na svom bazenu, pao i drugi rumunski predstavnik, a golove za Novi Beograd su postigli: Martinović 4, Vučinić 3, Vlahopulos, Ćuk i Skumpakis po 2, te Radović, Trtović po 1.

Trenera Novobeograđana Živka Gocića posebno može da raduje činjenica da je njegov tim postigao čak osam golova iz igre, pet sa igračem više iz deset pokušaja i dva iz peterca i dominirao.

Novi Beograd će u sledećem kolu igrati protiv Hanovera, dok će se Oradea sastati sa Steauom.

Standings provided by Sofascore

Mandić zgazio Radnički

Radnički je u Kragujevcu bio vrlo nemoćan protiv prvaka Evrope. Ferencvaroš je dominirao i na kraju ubedljivo slavio na krilima našeg reprezentativca Dušana Mandića koji je dao četiri gola. Jadran iz Splita je u istoj grupi pobedio Dinamo u Tbilisiju sa 16:10.

Golove za Radnički dali su Drašović 2 i Rašović, Vasić i Vićković po 1, dok su za Ferencvaroš pogađali: Mandić 4, Vigvari 3, Argiropulos 3, te Varga, Fekete i Vamoš po 1.

Tim iz Kragujevca će u sledećem kolu dočekati Dinamo, dok će Ferencvaroš igrati protiv Jadrana.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Ostalo