Pratite nas preko:
Crvena zvezda
Foto: MN Press

ABA liga

Zvezda demolirala Cedevitu: Ni “d” od derbija

Posle ubedljive pobede protiv Asvela u Evroligi demonstrirala je silu i u ABA ligi. Košarkaši Crvene zvezde pregazili su Cedevita Olimpiju – 94:51.

Meč je trebalo da bude derbi kola u regionalnom takmičenju. Izgledao je kao lakši trening za crveno-bele koji su igrali bez Miloša Teodosića koji je uz Ognjena Kuzmića i Stefana Lazarevića gledao meč pored terena.

Duel Zvezde i Cedevite Olimpije najavljivan je kao derbi kola, ali na terenu to svakako nije bio slučaj. Igrao je jedan tim u Beogradskoj areni, neizvesnostn nije postojala gotovo nijednog trenutka, a iako je trener Duško Ivanović konstantno rotirao ekipu, odmarao ključne igrače i trudio se da svima da šansu kako bi tim nastavio da se uigrava

Tim Duška Ivanovića dominirao je u beogradskoj “Areni” pred oko 10.000 navijača. Posle nešto sporijeg početka meča nastavak je protekao u znaku samo jednog tima.

Šabaz Nejpir i Nemanja Nedović su “cepali mrežice”, Džoel Bolomboj lupao je rampe, Jago Dos Santos dobio je aplauze sa tribina i pored dosta promašaja (1/11 za tri).

Iako je Zvezda u nekim momentima i odigrala dosta ‘sporije’ u napadu, Cedevita Olimpija prosto nije mogla da se vrati u ovu utakmicu. Poslednja deonica bila je puko odrađivanje posla za domaćina.

Najbolji u redovima pobedničkog tima bio je Nedović sa 17 poena, Šabaz je dodao 15, a Tobi 13, dok se u poraženom sastavu istakao So sa 19 poena i osam skokova.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga