Pratite nas preko:
fudbaler reprezentacije Srbije na utakmici UEFA Lige nacija protiv Spanije na stadionu Estadio Nuevo Arcangel, Kordoba 15.10.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Reprezentacija, Srbija, Spanija, UEFA Liga nacija
Slika koja govori više od reči (Foto: MN press)

Fudbal

Piksi priznaje da Srbija nema kvalitet: “I da smo bolje igrali, teško da bismo izbegli poraz”

Srbija se propisno obrukala protiv šampiona Evrope u meču u kome faktički nije šutnula na gol protivnika i pretrpela lagan poraz od 3:0 u 4. kolu Lige nacija.

Selektor Dragan Stojković Piksi priznao je posle meča da njegov tim nema kvalitet da igra ravnopravno sa najboljim reprezentacijama sveta, pogotovo kada ima “kadrovske probleme”.

Pod njima se podrazumeva izostanak Vlahovića i Sergeja za koje je Piksi dao misteriozna objašnjenja – da jedan ima “porodične probleme”, a drugi “nije psihički spreman”. U svakom slučaju, Stojković poručuje da je poraz u Kordobi “jedna lekcija” za njegovu ekipu.

– Prvo jedna zaslužena pobeda Španije i mislim da su u svim elementima igre daleko ispred svih. Jedna lekcija za nas u svakom slučaju i dobra prilika za mlade da osete kako je igrati protiv šampiona Evrope. Protiv najbolje ekipe u Evropi i na svetu – istakao je Piksi u razgovoru za sajt FSS-a.

– Čini mi se da imaju toliki kvalitet da mogu da naprave dva podjednaka tima i da se ne oseti pad u kvalitetu. Druga dimenzija fudbala, u brzini u tehnici u svim elementima fudbalske igre. Ne treba praviti dramu oko ovoga, ovo je jedna realnost i ja sam svestan toga.

Pre utakmice ste rekli da protiv Španije može da se igra i drugačije nego u Beogradu, krenuli ste sa dva napadača, ali nije bilo završnog pasa na sredini?

– Mnogo grešaka u lakim pasovima, pomalo iznenađujuće, a zaista smo mmnogo grešili. Praviti ovakve greške protiv ovakve ekipe koja je superiorna vas vodi ka porazu. Morali smo da budemo mnogo bolji u tim lakim pasovima i da ne dozvolimo da lako stvaraju prilike. Ali, i da smo bolje igrali, teško da bismo izbegli poraz. To je moje mišljenje.

Bez Strahinje Pavlovića na naredne dve utakmice?

– To je jedan od problema, videćemo da li će odsustvovati jednu ili dve utakmice, ali moraćemo da razmišljamo malo i na tu temu. Imamo dve utakmice koje odlučuju o našoj igri u Ligi nacija diviziji A. Ovo je prvi put da Srbija igra u ovoj grupi. Treba izvući pouke, nešto pozitivno ako ga ima, a ono negativno moramo da ispravljamo.

– Sigurno da u jednom delu mislim da kadrovski problemi koje smo imali doprineli su da budemo u manjku. Nije to alibi i da ja moram da se izvinjavam, ali je jednostavno tako. I Španiji dosta igrača fali, ali jednostavno na kvalitetu to se aspolutno ne vidi. I ovi s klupe su istog kvaliteta kao ovi na terenu. Imamo još dve utakimice, odlučujemo sami o svom rezultatu na kraju – poručio je Piksi.

fudbaler reprezentacije Srbije na utakmici UEFA Lige nacija protiv Spanije na stadionu Estadio Nuevo Arcangel, Kordoba 15.10.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Reprezentacija, Srbija, Spanija, UEFA Liga nacija
Zvezdin Mesi (desno) nije imao šanse u duelu sa Kukureljom (Foto: MN press)

Šta je rekao Piksi na konferenciji?

– Španija je druga dimenzija, to smo večeras videli. Daleko su tehnički bolji, brzina u igri takođe, ideje. Sve je na njihovoj strani, nisu slučajno šampioni Evrope – istakao je Stojković odmah posle meča.

Objasnio je i izbor Dejana Joveljića od starta.

– Luka Jović se požalio da ima problem sa pubisom. Nije bilo realno da počne utakmicu, iako je bio u planu. Smatrao sam da jedan napadač koji može da se dobro kreće u napadu i odbrani može da pomogne timu. Da Mitrović ne bi bio sam u napadu. Igramo sa puno kadrovskih problema, dosta igrača nam je falilo, pretpostavljam da bi druga slika bila.

Da li bi se sve “okrenulo” da je Mitrović dao gol za 1:1 u 63. minutu?

– Imali smo tu zlatnu šansu Mitrovića, da je bilo 1:1, ko zna šta bi bilo… Nije došlo do egzekucije.

Na kraju, selektor kaže da je ovaj meč bio “dobro iskustvo” za njegov tim.

– Dobro je da smo igrali sa Španijom, što smo dali šansu mlađim igračima da osete kako je igrati protiv šampiona i to su stvari koje će im značiti u karijeri. Imam utisak da Španija ima dva tima podjednakog kvaliteta. Ozbiljna fudbalska sila i treba im čestitati – zaključio je Dragan Stojković.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal