Pratite nas preko:
Switzerland's Christian Witzig, right, during the UEFA Nations League, group A4, soccer match between Switzerland and Denmark in St. Gallen, Switzerland, Tuesday, Oct. 15, 2024. (Gian Ehrenzeller/Keystone via AP)
Švajcarci i dalje ostaju bez pobede u Ligi nacija, Foto: Beta/Gian Ehrenzeller/Keystone via AP

Fudbal

Jedina dobra stvar za Srbiju večeras desila se u Sent Galenu: Hrvati dali 3 gola za 6 minuta, pa spašavali živu glavu

Srbija je doživela debakl u Kordobi, a jedina dobra vest za nas jeste što Švajcarci nisu uspeli da pobede Dance u drugom meču naše grupe u Ligi nacija. Remi 2:2 u Sent Galenu je ostavio Piksijeve “Orlove” na 3. mestu i time, ne samo da smo da smo 3. sa 3 boda više od “sajdžija” što donosi baraž za ostanak u A diviziji, već i dalje imao šansi i za 2. mesto i plasman u četvrtfinale.

Za to će biti potrebno da pobedimo i Švajcarsku u Cirihu i Dansku kod kuće u poslednja 2 kola.

Švajcarci nisu uspeli da iskoriste prednost domaćeg terena, iako su se trudili svim silama i bili bolji protivnik na ovom meču. Dva puta su vodili, postigli i treći gol (poništen zbog faula), ali su Danci stizali njihovo vođstvo.

Frojler je u 26. minutu zakucao loptu pod prečku Šmajhelu, ali prošlo je tek nešto više od 60 sekundi kad se tresla Kobelova mreža. Neopreznost odbrane je omogućila Isaksenu da iz prve kroz noge dao gol golmanu Švajcarske.

U nadoknadi prvog poluvremena dosuđen je penal za domaćina koji je u novo vođstvo pretvorio Amduni. Hojbjerg je u 69. minutu pokazao kako se razmišlja u određenim situacijama i umesto da šutira na gol, ostavio je loptu samom Eriksenu koji je lako izjednačio na 2:2.

Standings provided by Sofascore

Hrvati dali 3 gola za 6 minuta i nisu pobedili

Najuzbudljiviji meč večeri je sigurno odigran u Varšavi, gde su Hrvati ispustili 2 gola prednosti i ostali bez važnog trijumfa nad Poljskom (3:3).

Šokirao ih je Zjelinski već u 5. minutu, međutim, usledila je rapsodija Dalićevih izabranika sredinom prvog poluvremena. Za 6 minuta su postigli 3 gola (Sosa, Sučić, Baturina) i potpuno preokrenuli utakmicu.

Dekoncentracija pred samo poluvreme je omogućila Poljacima da preko Zalevskog dođu do nade da ipak ne ostanu poraženi. I u tome su uspeli kad je Šimanski u 68. minutu izjednačio, ali oni nisu uspeli da naprave preokret, iako su od 76. minuta imali igrača više. Golman Livaković je neoprezno udario Levandovskog prilikom ispucavanja i dobio direktan crveni karton.

U okviru iste grupe je Škotska odolela Portugaliji i odigrala bez golova.

Standings provided by Sofascore

Tzv. Kosovo napada plasman u B diviziju

U C diviziji reprezentacija tzv. Kosova je ostvarila treću pobedu u nizu (drugu nad Kiprom 3:0), te tako nastavila da prati neporaženu Rumuniju i bori se za plasman u B diviziju. Tačnije, deluje da im baraž neće izmaći.

Rumuni su upisali i četvrtu pobedu u isto toliko mečeva, ali dosta teško su izašli na kraj sa Litvanijom. Morali su da preokreću rezultat i golovima Marina i Burke slavili 2:1.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal