Pratite nas preko:

Fudbal

Novi šou Mesija u kvalifikacijama: Dao tri gola i asistirao dva puta, Argentina napunila mrežu Bolivije (VIDEO)

Lionel Mesi je postigao tri gola i još dva puta asistirao, a Argentina savladala Boliviju sa čak 6:0 u kvalifikacionoj utakmici za plasman na Svetsko prvenstvo 2026. u SAD.

Utakmica u kojoj je Mesi postigao svoj deseti het-trik u dresu reprezentacije odigran je na Stadionu Monumental u Buenos Airesu, pred oko 80.000 duša koje su uživale u novom spektaklu kapitena najbolje reprezentacije na planeti.

Mesiju je ovo bio 189. meč za reprezentaciju sa kojom je dva puta bio šampion Кopa Amerike (2021, 2024) i koju je doveo do titule prvaka sveta (2022). Osmostruki osvajač “Zlatne lopte” sada ima čak 112 golova i 60 asistencija u nacionalnom timu.

Golove za Argentinu su postigli još i Lautaro Martinez, Hulijan Alvarez i Tijago Almada.

Argentina's Lionel Messi looks on during a World Cup 2026 qualifying soccer match against Bolivia at Monumental stadium in Buenos Aires, Argentina, Tuesday, Oct. 15, 2024. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
(Foto: Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko)

“Osećam se kao dete, pokreće me ljubav”

– Lepo je doći ovde i osetiti ljubav ljudi, to je ono što me pokreće. I pored godina, osećam se kao dete i prijatno mi je u ovom timu. Sve dok se tako osećam i igram na nivou na kojem želim, nastaviću da uživam – rekao je lider najboljeg tima južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal 2026.

Siguran je na svom terenu bio i Brazil, koji je savladao Peru sa 4:0 uz dva gola Rafinje i po jednom tandema koji je ušao sa klupe – Luizu Henrikeu i Andreasu Pereiri.

Rezultati

Paragvaj – Venecuela 2:1 (0:1)
Brazil – Peru 4:0 (1:0)
Urugvaj – Ekvador 0:0
Argentina – Bolivija 6:0 (3:0)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal