Pratite nas preko:
Doček
FOTO: MN Press

Ostalo

Beograd dočekuje glavnog čoveka za doping u svetu: Da li će se pričati o Sineru i Pogbi?

Samit Centralno-istočno evropskih antidoping organizacija (CEEADS) u organizaciji Antidoping agencije Republike Srbije, a uz podršku ministarstva sporta svečano je otvoren na Belom dvoru, uz učešće predsednika Svetske antidoping agencije (WADA) Vitolda Banka.

Na samitu učestvuju antidoping eksperti iz 27 nacionalnih antidoping organizacija zemalja Centralne i Istočne Evrope, kao i predstavnici Svetske antidoping agencije.

Mnoge zanima da li će predsedavajući na ovom Samitu pričati o slučajevima Janika Sinera i Pola Pogbe koji su u poslednje vreme izazvali mnogo polemike u svetskoj javnosti.

Italy's Jannick Sinner, center, shouts indications to Italy's Matteo Berrettini during a men's singles tennis Davis Cup tennis match between Berrettini and Botic Van Zandschulp of the Netherlands, at the Unipol arena, in Bologna, Italy, Sunday, Sept. 15, 2024. (Michele Nucci/LaPresse via AP)
Foto: Beta/Michele Nucci/LaPresse via AP

“Cilj je da se ohrabre sve zemlje”

Direktorka Antidoping agencije Srbije prof. dr Milica Vukašinović Vesić izjavila je da je primarni cilj samita podizanje antidoping standarda u Centralnoj i Istočnoj Evropi, intenziviranje saradnje radi stvaranja nove dinamike i povećanje značaja regiona.

– Pored toga, cilj je da se ohrabre sve zemlje u regionu da uspostave jedinstvenu antidoping politiku na evropskom i globalnom nivou. Ovaj vid saradnje će podržati efikasnu implementaciju nacionalnih antidoping programa, obezbediti poštovanje standarda i podržati Antidoping konvenciju Saveta Evrope i Međunarodnu konvenciju protiv dopinga u sportu UNESCO-a – istakla je ona.

Prvi čovek WADA naglasio je veliki značaj rada Antidoping agencija Centralne i istočne Evrope.

– Zajedničko angažovanje na ovako važnom pitanju je ključni element za uspeh, ne samo zemalja koje su danas prisutne, već i za budućnost čistog sporta na globalnom nivou. Poslednjih meseci i godina, videli smo da ovaj deo Evrope dobija sve više na kredibilitetu. Podrška koju WADA dobija od Antidoping agencije Republike Srbije je izuzetna i za svaku pohvalu. Tim Srbije je posvećen, sve uticajniji u svetskim okvirima i predstavlja inspiraciju za sve – rekao je Vitold Banka.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Ostalo