Pratite nas preko:
Novak Djokovic of Serbia reacts after failing to return a drop shot from Jannik Sinner of Italy during the men's singles match in the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Sunday, Oct. 13, 2024. (AP Photo/Andy Wong)
Nemoćan: Novak Đoković (Foto: Beta/AP Photo/Andy Wong)

Đoković

Italijan potvrdio dominaciju: Novak uzeo set, ali izgubio od Sinera drugi put u četiri dana

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izgubio je drugi put u četiri dana od vodećeg tenisera sveta Janika Sinera u tri seta sa 2:6, 7:6, 4:6, za skoro dva i po sata igre.

Njih dvojica su se posle finala u Šangaju sastali i u polufinalu na egizbiciji u Rijadu u prestonici Saudijske Arabije, gde je Italijan ipak potvrdio dominaciju i produžio niz pobeda nad Novakom na četiri.

Siner je od starta “nagazio” Đokovića i posle brejka stigao do velikih 3:0, da bi potom mirno priveo taj deo igre kraju za samo 27 minuta i rešio prvi set ubedljivo u svoju korist sa 6:2.

Izgledalo je da će Italijan lako dobiti i drugi set jer je “leteo” u prvom, ali je Novak uspeo da se sabere.

Novakov brejk posle 327 dana

Đoković je napravio brejk na startu drugog seta, a to je ujedno bilo i prvi put da je oduzeo servis Italijanu posle 327 dana još od okršaja u Dejvis kupu prošlog novembra. Ipak, nije dugo izdržao jer mu je Siner uzvratio za 2:2, pa su počeli da igraju gem za gem i ne ispuštaju svoj servis.

Srbin je konačno uspeo da uzme set protiv najboljeg tenisera sveta i to u sjajnom taj-brejku koji je dobio čak sa 7:0 za izjednačenje. Ponovo je Nole imao nekoliko dobrih poteza kojima je podigao publiku na noge i pružio pravi spektakl Arapima.

I treći set je počeo obostranim brejkovima, da bi u petom gemu Đoković kod rezultata 2:2 spasio čak četiri brejk lopte i poveo nekako. Zatim su razmenili još po jedan brejk za 4:4 i delovalo je da baš igraju više za publiku nego za rezultat na ovom revijalnom meču.

Na kraju je Siner napravio još jedan brejk i poveo sa 5:4, da bi ga u sledećem gemu potvrdio i upisao još jednu pobedu nad Đokovićem, četvrtu u nizu.

Siner se pobedom nad Novakom plasirao u finale egzibicionog turnira “Slema šest kraljeva” gde čeka boljeg iz duela između Karlosa Alkaraza i Rafaela Nadala, koji se sastaju od 21.30 časova. Đoković u petak igra za treće mesto sa poraženim iz duela Španaca.

Pobednik finala koje je na programu u subotu zaradiće čak šest miliona evra.

Cup tree provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković