Pratite nas preko:
Barcelona's Robert Lewandowski celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League soccer match between Barcelona and Young Boys at the Lluis Companys Olympic Stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Oct. 1, 2024. (AP Photo/Joan Monfort)
Foto: Beta/AP Photo/Joan Monfort

Fudbal

Kakve budale rade u Barseloni? Uplatili milion evra prevarantima za transfer Levandovskog

Zajednička istraga nemačkog magazina “Der Spiegel”, antikriminalne mreže “OCCRP”, španske radio stanice “Cadena SER” i holandske platforme “Follow The Money” otkrila je pokušaj prevare tokom transfera Roberta Levandovskog iz Bajerna u Barselonu 2022. godine.

Polovinom jula 2022. godine Levandovski je za 50 miliona evra prešao iz Bajerna u Barselonu, ipak nekoliko dana kasnije Barsa je dobila zanimljiv mejl od čoveka koji se predstavio kao agent Poljaka.

Krajem jula 2022. godine, Katalonci su primili mejl sa adrese “pini.zahavi.48@gmail.com” sa naslovom “Provizija Levandovski“, u kom je traženo da pošalju milion evra na račun određenom Majklu D. Prema saznanjima, Majkl D. je bio advokat napadača Barselone.

SOCCERBET KVOTE: BARSELONA – SEVILJA

Katalonci su novinarima potvrdili da su primili pismo. Pini Zahavi, agent Levandovskog koji je imao ključnu ulogu u transferu, negirao je bilo kakvu povezanost sa spornim mejlom i izjavio da ne poznaje nikoga pod imenom Majkl D. te je rekao da se čini da je u pitanju prevarant koji je zloupotrebio njegov identitet. Ispod možete videti sliku Pinija Zahavija.

Kakve to budale rade u Barseloni?

Nije konačno utvrđeno da li je Barselona zapravo prenela traženi milion. Međutim, postoje indicije da jeste, te je logično pitanje – kakve to budale rade u jednom od najvećih klubova u istoriji ovog sporta?

Naime, ‘Der Spiegel’ je saznao od izvora da je transfer novca zaista odrađen i to iz Barselone na kiparski bankovni račun, ali da nije bio prihvaćen od strane Banke Kipra zbog nedostatka informacija o vlasniku računa.

SOCCERBET KVOTE: BARSELONA – SEVILJA

Kada su novinari upitali da li je novac poslat, Barselona nije dala konkretan odgovor, već je naglasila da pošiljalac emaila nije primio nikakva sredstva.

Sličan slučaj prevare fudbalskog kluba od strane prevaranata dogodio se i tokom 2018. godine kada su navodno čelnici Lacija uplatili dva miliona evra umesto Fejnordu prevarantima koji su im poslali mejl i broj računa za transfer Stefana de Fraja.

Inter Milan's Hakan Calhanoglu, right, duels for the ball with Red Star's Cherif Ndiaye, center, during the Champions League opening phase soccer match between Inter Milan and Red Star, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, Oct. 1, 2024. (AP Photo/Luca Bruno)
Stefan de Fraj (levo); Foto: Beta/AP Photo/Luca Bruno

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal