Pratite nas preko:
Laporta
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

Prvi čovek Barselone objavio: Potpisujemo najveći ugovor u istoriji fudbala

Katalonska “Marka” je pre par nedelja objavila da je Barselona, posle dugih pregovora, konačno pronašla tehničkog sponzora. Rešeni su svi dogovori sa “Najkom” i ovaj proizvođač opreme će u narednih 10 godina biti uz katalonskog giganta.

Najavljeno je da će “Najk” Barseloni isplatiti oko milijardu i po evra u narednih 10 godina. Tu basnoslovnu sumu sada je potvrdio predsednik kluba Đoan Laporta, koji je najavio da će biti potpisan najveći ugovor u istoriji sporta.

– Biće to najbolji ugovor u svetu fudbala. Ugovor je mogao biti potpisan još u avgustu, ali nije jer sam hteo da izborim još bolje uslove. Sada smo blizu – rekao je Laporta za “Barca One”.

Odmah po potpisu ugovora, Barselona će dobiti 150 miliona evra bonusa, a svake sezone tokom trajanja ugovora će na račun katalonskog kluba “kapnuti” još 125 miliona. Veliki je to korak za Barselonu koja je poslednjih desetak godina u istorijski velikoj financijskoj krizi.

Najviše se ta kriza pokazala kada je letos Dani Olmo stigao iz Lajpciga pa je morao da propušta utakmice na početku sezone jer nije mogao biti registrovan pre nego što proda neke igrače, kako bi se zadovolji finansijski fer-plej.

Laportin plan je da se u naredne dve godine situacija stabilizuje u potpunosti, a “Najk” će u tome u velikoj meri pomoći.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal