Pratite nas preko:
Svetislav Kari Pešić
Svetislav Kari Pešić; Foto: Beta/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Košarka

Potvrđeno! Kari Pešić sutra potpisuje novi ugovor i ostaje selektor

Kao što je Soccersportal prvi najavio pre nekoliko dana da se Svetislav Pešić nalazi pred potpisivanjem novog ugovora sa Košarkaškim savezom Srbije i ostati selektor, to je sada i definitivno istina.

KSS je pozvao novinare na vanrednu konferenciju za medije u jednom beogradskom hotelu, a lako se da zaključiti koji je povod. Legendarni košarkaški trener bi trebalo da u nedelju potpiše novi ugovor kojim će ostati na čelu stručnog štaba reprezentacije Srbije.

Na koliko će ugovor biti potpisan saznaćemo u nedelju, ali se pretpostavlja da je reč o ugovoru do 2026. odnosno do posle Eurobasketa koje očekuje našu reprezentaciju naredne godine.

Nebojša Čović, Svetislav Pešić
Foto: MN Press

Pešiću je ugovor sa KSS istekao posle Olimpijskih igara u Parizu, i on sam je najavio da neće ostati na selektorskom mestu. Nekoliko puta je odbijao mogućnost da nastavi sa selektorskim poslom, međutim, novi predsednik KSS, Nebojša Čović, je insistirao da ostane.

Na kraju su uspeli očigledno da postignu dogovor.

U svom drugom mandatu Pešić je sa Srbijom osvojio olimpijsku bronzu i svetsko srebro. Vreme je da sledeće godine na Eurobasketu se napadne i to zlato koje nedostaje, a koje nam je baš on kao selektor poslednji put doneo sa Svetskog prvenstva 2002. godine.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka