Pratite nas preko:
Munich's Harry Kane, left, plays against Stuttgart's Jeff Chabot during a German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and VfB Stuttgart, in Munich, Germany, Saturday, Oct. 19, 2024. (Sven Hoppe/dpa via AP)
Hari Kejn (Foto: Beta/Sven Hoppe/dpa via AP)

Fudbal

Navijači Majnca izvređali Klopa, još jedan het-trik Kejna za lidersku poziciju Bajerna

Sudbina je htela da Jirgenu Klopu prva utakmica u ulozi šefa fudbala u Red Bulu bude gostovanje Lajpciga u Majncu, gde se trenerski afirmisao pre dvadeset godina.

Gosti iz istočne Nemačke slavili su sa 2:0 i na nekoliko sati izbili na čelo Bundeslige, ali su domaći navijači “prozvali” nekadašnjeg trenerskog idola.

– Zar si zaboravio kako smo te napravili? Da li si normalan? – pisalo je na transparentima na tribini.

Na drugoj paroli simpatizeri “Zerofajversa” su citirali Klopa iz nekih drugih vremena:

– Volim ljude sve dok me ne razočaraju – poruka je za nekadašnjeg ljubimca koji se “prodao” za velike pare gigantu u proizvodnji energetskih pića.

Dok su navijači Majnca na tribinama protestovali, Lajpcig je na terenu završio posao u prvom pluvremenu golovima Ćavija Simonsa u 20. i Vilija Orbana u 37. minutu. Tim Marka Rozea je izbio na vrh Bundeslige sa tri boda više u odnosu na Bajern koji je u derbiju porazio Štutgart sa 4:0.

Meč na Alijanc Areni obeležio je Hari Kejn koji je postigao het-trik, a Bajern je sva četiri pogotka postigao u drugom poluvremenu. Englez je bio precizan u 57, 60. i 80. minutu, dok je tačku na trijumf ekipe Vensana Kompanija stavio Kingsli Koman u

Šampion Bajer iz Leverkuzena slavio je u zanimljivom derbiju protiv Ajntrahta iz Frankfurta sa 2:1 na svom terenu. Nigerijac Bonifejs je promašio penal u devetom minutu, ali se iskupio u 72. kada je “otpadak” i grešku Kevina Trapa pretvorio u trijumf za tim Ćabija Alonsa.

Ajntraht je poveo preko sjajnog Egipćanina Marmuša iz penala u 16. minutu, ali je nemački reprezentativac Robert Andrih vratio “farmaceute” u život pogotkom za izjednačenje u 25. Bajer je dominirao u većem delu meča, a Bonifejs doneo važnu pobedu prvaku Nemačke.

U vrh Bundeslige probio se i Frajburg, koji je pobedio Augzburg na svom terenu sa 3:1. Hofenhajm je bio siguran protiv Bohuma pred svojom publikom (3:1), dok je Borusija iz Menhengladbaha u trileru savladala Hajdenhajm sa 3:2.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal