Pratite nas preko:
Manchester United's Matthijs de Ligt, left, receives medical treatment after sustaining an injury during the English Premier League soccer match between Manchester United and Brentford at Old Trafford stadium in Manchester, England, Saturday, Oct. 19, 2024. (AP Photo/Dave Thompson)
Matajs de Liht je zadobio rasekotinu na glavi, Foto: Beta/AP Photo/Dave Thompson

Fudbal

Pala krv da bi Junajted pobedio, De Liht igrao s “otvorenom” glavom: Mučne scene i u Njukaslu, dan preokreta

I to se dogodilo! Verovali ili ne, posle 2 meseca Mančester junajted je na svom “Old Trafordu” postigao gol, a uz to je čak i pobedio. Očigledno je po travi “Teatra snova” morala da se prolije krv kako bi se skinuo neki maler, mada nismo sujeverni. U svakom slučaju, “đavoli” su uspeli da preokrenu protiv Brentforda 2:1 i upišu tek treću pobedu u sezoni u Premijer ligi.

Kad smo govorili o prolivanju krvi, ona je lila niz glavu Matajsa De Lihta nakon što je dobio udarac kolenom u teme od Skejda. Istog trenutka su lekari utrčali da ga ušivaju na terenu, jer zbog silnih problema s povredama i on i trener Erik Ten Hag su insistirali da ostane na terenu.

I to im se obilo o glavu u nadoknadi prvog poluvremena. Njegova rana na glavi je prokrvarila ponovo, pa je morao opet da izađe van terena da se krvaranje zaustavi. Bilo je to baš pred korner gostiju koji je Pinok pretvorio u gol i vođstvo.

Junajted je odmah na početku drugog poluvremena stigao do izjednačenja preko Garnača i igrao daleko bolje da je bilo pitanje trenutka kad će i drugi put kapitulirati odbrana Brentforda. Dogodilo se to u 62. minutu kad je Hojlund postigao gol za potpuni preokret. Što se tiče De Lihta, izdržao je ceo meč.

Velbek prikačen na kiseonik iznesen sa terena

Nažalost, i utakmicu na “Sent Džejms Parku” u Njukaslu obeležile su mučne scene u finišu kad je strelac jedinog gola Dani Velbek iznet na nosilima i sa maskom za kiseonik na licu. Skupo bi mogao da plati Brajton trijumf nad “svrakama”.

Bivši reprezentativac Engleske je pao nezgodno nakon duela u skoku sa Šarom. Uhvatio se za donji deo leđa i nažalost povredio nešto u leđima. Problem je bio takav da je bilo neophodno da se prikači na kiseonik. Nadamo se da na kraju nije ništa ozbiljno.

Subota – dan preokreta u Premijer ligi

Bila je ovo subota preokreta u Premijer ligi. Počelo je sa Totenhemom protiv Vest Hema, rekli smo već da je isto uradio Junajted, a do pobeda su preokretima stigli i Lester i Aston Vila.

Svakako, najspektakularniji su napravile “lisice” koje su u gostima gubile od Sautemptona 2:0 do 65. minuta. Onda su preko Buonanotea i Vardija iz penala došli do izjednačenja, da bi u čak 98. minutu meča Aju doneo 3:2 i pobedu.

Fulam je fenomenalno počeo na “Krejven Kotidžu” protiv Aston Vile, iako u timu nije bilo Saše Lukića koji se povredio igrajući za reprezentaciju. Himenez je odličnu formu potvrdio novim golom već u 5. minutu. Ipak Vila je izjednačila samo 4 minuta kasnije preko Rodžersa.

Prelomni trenutak meča je verovatno bio neiskorišćeni penal domaćih. Specijalista za penale, Emilijano Martinez, je pročitao šut Pereire i sprečio novo vođstvo “kolibara”. To ih je potpuno izbacilo iz ritma i bilo je pitanje kada će oni kapitulirati.

Oli Votkins je na isteku sat vremena igre postigao fenomenalan pogodak glavom, a nedugo potom Andersen dobija direktan crveni karton zbog faula koji je načinio kao poslednji igrač odbrane i Fulamove nade su ugašene. Na kraju je još i Diop postigao autogol i upotpunio psihički pad svoje ekipe.

Kosta Nedeljković nije bio u protokolu za ovaj meč.

Premijer liga, 8. kolo:

Subota
Totenhem – Vest Hem 4:1
Fulam – Aston Vila 1:3
Ipsvič – Everton 0:2
Mančester junajted – Brentford 2:1
Njukasl – Brajton 0:1
Sautempton – Lester 2:3
18.30h Bornmut – Arsenal >>>>> KVOTE

Nedelja
15h Vulverhempton – Mančester siti >>>>> KVOTE
17.30h Liverpul – Čelsi >>>>> KVOTE

Ponedeljak
21h Notingem Forest – Kristal Palas >>>>> KVOTE

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal