Pratite nas preko:
Rafael Nadal i Novak Đoković odigrali su poslednji međusobni meč, Printscreen: Dazn

Đoković

I bilo je epski kao nekada: Đokovićeva pobeda nad Nadalom za tačku na najveće rivalstvo u istoriji

Po poslednji put, makar dok su aktivni profesionalni igrači, svet je gledao Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u međusobnom duelu. I poslednji teniski klasik završen je onako kako se u većini od prethodnih 60 susreta završilo – pobedom Đokovića 6:2, 7:6.

Nije ovo bio duel od najvećeg broja onih koje su međusobno odigrali njih dvojica boreći se za najveće teniske titule ili plasman u finale.

Bio je ovo meč na egzibicionom turniru u Saudijskoj Arabiji po imenu “Slem šest kraljeva” koji je okupio 6 najvećih zvezda svetskog tenisa. Doduše, jeste imao neku važnost, bila je borba za treće mesto koje je na kraju pripalo srpskom teniseru.

Na ovaj način je stavljena tačka na najveće rivalstvo u istoriji “belog sporta” iz koga kao uspešniji izlazi Đoković. U takmičarskim mečevima je 31-29 za njega, a dobio je sada i ovaj egzibicioni.

Kraj koji je podsetio na najveće rivalstvo ikada

Bila je ovo prilika da nas dvojica od trojice najvećih (a znamo ko je zapravo najbolji svih vremena) podsete na one prethodne duele. I učinili su to, pogotovo srpski teniser, koji i dalje nema nameru da stane sa daljim takmičenjem i borbom.

Nadal, pak, godinama već nije onaj igrač kakav je bio, teške i brojne povrede su odavno uzele danak, videli smo i ove godine kada je pokušao da se vrati. Zato će na kraju sezone i završiti uspešnu karijeru. Ostaje mu samo još da bude deo tima Španije na završnom turniru Dejvis kupa u rodnoj zemlji, a videćemo da li će tamo uopšte odigrati neki meč.

Videli smo ponovo neke izuzetne udarce, spektakularne poene kakvih su odigrali pregršt. Uglavnom su pripadali onom koji je i dalje na vrhu, iako ove sezone i dalje nema nijednu titulu. Ali ima ono što je skoro 2 decenije jurio – olimpijsko zlato.

Taj-brejk kao šlag na torti

Prvi set je rutinski Novak rešio u svoju korist, odmah napravivši brejk na početku. Odigrao je i udarce zbog kojih mu je i Rafa aplaudirao.

Daleko veća borba, neizvesnija, i sa onom tenzijom, fenomenalnom igrom obojice, viđena je u drugom setu. Dva puta je osvajač 25 Grend slem titula imao brejk prednosti, imao je čak i meč loptu, ali se u svom stilu, Nadal spasavao fantastičnim udarcima iz defanzive.

Zato smo gledali i taj-brejk, tek da na kraju rivalstvo ne ode u istoriju bez uzbuđenja. Što se kaže, neka epski bude i za kraj, i bilo je.

Igralo se poen za poen u tom, dodatnom 13. gemu, a ovog puta Novak nije propustio novu meč loptu koju je imao. Tačka za kraj.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković