Pratite nas preko:
Foto: MN Press

Tenis

Dva turnira, od Belgije do Kazahstana i pobednici Španac i Rus: Nagradni fond je skoro 2 miliona evra

Španski teniser Roberto Bautista-Agut osvojio je danas titulu na ATP turniru u Antverpenu, pošto je u finalu pobedio Čeha Jiržija Lehečku rezultatom 7:5, 6:1.

Južno od Belgije, u dalekom Kazahstnu ruski teniser Karen Kačanov osvojio je turnir u Almatiju, pošto je u finalu pobedio Kanađanina Gabrijela Dijaloa rezultatom 6:2, 5:7, 6:3.

Bautista-Agut je 60. teniser sveta, dok je Lehečka 33. na ATP listi. Španski teniser je do pobede došao pošto je u oba seta napravio po dva brejka i za sat i 16 minuta osvojio turnir. Bautista-Agut trijumfom u belgijskom gradu osvojio 12. ATP titulu u karijeri. Turnir u Antverpenu se igrao za nagradni fond od 690.135 evra.

Kačanov je trijumfom u Almatiju osvojio sedmu ATP titulu

Kačanov je 26. teniser sveta, dok je Dijalo 118. na ATP listi. Ruski teniser je osvojio prvi set, pošto je dva puta oduzeo gem na servis protivnika. Kačanov je u drugom setu poveo 4:2, ali je Kanađanin napravio preokret i ovaj deo meča dobio je rezultatom 7:5.

Ruski teniser je u trećem setu napravio dva brejka, koji su mu bili dovoljni da stigne do 6:3 i trijumfa na turniru u Kazahstanu.

Kačanov je trijumfom u Almatiju osvojio sedmu ATP titulu u karijeri. Turnir u Almatiju se igrao za nagradni fond od 1.036.700 dolara.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Tenis