Pratite nas preko:
Odbojka Partizan

Još sportova

Haos posle utakmice Partizana: Rival crno-belih tvrdi da je pokraden – “sramotno suđenje!”

Odbojkaši Partizana savladali su u nedelju uveče Karađorđe iz Topole na svom terenu rezultatom 3:2, po setovima 25:21, 25:22, 21:25, 20:25, 15:10. Time su osvojili sedmi bod od početka sezone u Superligi Srbije.

Najefikasniji ne meču bio je Milija Mrdak sa 19 poena, a pratio ga je Ignjat Dopuđ sa 15 kod crno-belih. U gostujućem timu najbolji su bili Alija Bekrić i Džejkob Stil sa 17, odnosno, 15 osvojenih poena.

Međutim, nakon duela je došlo do velikih pritužba ekipe Karađorđa na račun suđenja, pošto Topolani tvrde da su pokradeni i da su sudije, praktično, dodelile pobedu Partizanu. Oni su se oglasili saopštenjem na Instagramu, gde su podelili snimke spornih situacija iz petog seta.

– Meč je protekao u senci sramotnog suđenja glavnog sudije A. B. (incijali su dobro poznati u odbojkaškom svetu), koja je sa dve pogrešne odluke direktno odlučila razvoj petog seta. Klub će snimak sa utakmice poslati direktoru takmičenja i predsedniku sudijske organizacije. Sigurni smo da će, kao i više put do sada, loše sudije da budu zaštićene i da se neće ništa dogoditi.

Jedan as, drugi as = četiri poena?

Prvo je čist as servis Karađorđa dosudila kao aut, a potom i aut servis Partizana kao dobru loptu, i suštinski direktno dodelila četiri poena domaćinu. Verovali bismo da se radi o slučajnosti da se već više puta ne ponavlja ova situacija od strane istog sudije prema našem klubu u protekle dve godine.

– Naš klub će sutra uputiti zvaničnu žalbu i snimke sa utakmice direktoru takmičenja. Poslaćemo iste snimke i predsedniku sudijske organizacije, mada smo sigurni da će i kao više puta do sada, organizacija da zaštiti svoje loše sudije i ništa se neće dogoditi. Osim što mi rizikujemo da dodatno dospemo na sudijsku crnu listu. Ali smatramo da ne treba da se ćuti, da su konstantno lošim suđenjem sve ekipe oštećene i da to baca veliku senku na klubove koji se bore za ovaj lepi sport i Odbojkaški savez koji ulaže veliki novac i energiju da unapredi takmičenje i ligu – stoji u objavi na Instagramu uz video zapis.

Posle meča se oglasio i trener Karađorđa Neven Majstorović i istakao da ne misli da je u pitanju slučajnost.

– Pojedine stvari se ponavljaju. Mislili smo da je reč o sporadičnom incidentu. Verovatno će se prepoznati oni koji su i tvorci toga. Nešto što se događa već drugi put protiv Partizana. Oni koji to rade, treba da se zapitaju i zašto to rade – izjavio je Majstorović.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova