Pratite nas preko:
Vasilije Adžić; Foto: Instagram/Juventus

Fudbal

Crnogorsko čudo od deteta debitovalo za Juventus: Roditelji plakali od sreće, Mota ozbiljno računa na njega

Juventus je prethodnog vikenda savladao Lacio rezultatom 1:0 (0:0) u meču osmog kola italijanske Serije A. Pored trijumfa “stare dame”, italijanska, ali i fudbalska javnost na Balkanu, priča o 18-godišnjem momku koji je debitovao u timu Tijaga Mote.

U pitajnu je Vasilije Adžić, crnogorski fudbaler koji je poneo “težak” dres sa brojem 17, a koji je pre njega nosio Mario Mandžukić. On je prethodnog leta stigao u Juve iz podgoričke Budućnosti u transferu vrednom 2.000.000 evra.

Najveći talenat u istoriji CG

Za njega kažu da je najveći talenat u istoriji crnogorskog fudbala, makar od osamostaljenja te države 2006. godine. Prošle sezone je bio najbolje ocenjeni igrač tamošnjeg prvenstva i nije čudo što je privukao pažnju velikana kakav je Juventus.

Ali, po njegovom dolasku se očekivalo da će ga Tijago Mota poslati u mladi tim, ali je novi trener odlučio da ga zadrži u prvom timu i upravo mu je dao priliku da debituje. To se desilo protiv Lacija, kada je ušao u igru u poslednjih 20-ak minuta i pomogao ekipi da dođe do pobedonosnog gola, doduše, sa igračem više.

Adžić je na debiju, ocenjuju italijanski mediji, delovao hrabro, prodorno i opasno po protivnički gol. Stigao je i da pošalje jedan opasan udarac ka golu Ivana Provedela, koji je golman Lacija odbranio. Pobrao je simpatije Juventusovih navijača, koji ga već smatraju velikim kapitalom za budućnost kluba.

Roditelji plakali od sreće

Utakmicu su sa tribina “Alijanc stadiona” pratili su i Adžićevi roditelji, koji su plakali od sreće kada su ga videli na terenu. Posle meča je Tijago Mota potvrdio da će i ubuduće ozbiljno računati na tinejdžera, tako da sada sve zavisi samo od njega.

Inače, Adžić je rođen u Nikšiću, može da igra kao centralni ili ofanzivni vezista, ali i na levom krilu. Za mladu reprezentaciju Crne Gore je upisao četiri nastupa i postigao jedan pogodak.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal