Pratite nas preko:

Fudbal

Kovač se pretvorio u Mesija i produžio seriju Sava Miloševića: Partizan preživeo triler od sedam golova u Novom Pazaru (VIDEO)

Partizan je započeo ovog ponedeljka funkcionersku rekonstrukciju, a paralelno sa njom teče i ona igračka koja će biti podjednako teška i neizvesna. Tim Sava Miloševića slavio je nekako na gostovanju u Novom Pazaru sa 4:3 (2:2) i to golom Stefana Kovača u trećem minutu nadoknade.

Imali su crno-beli sve u svojim rukama i do 84. minuta, zahvaljujući fantastičnom Bibrasu Nathu, koji je izuzetnom asistencijom za treći pogodak pokazao da je i u poznim fudbalskim godinama (36) i dalje najveći majstor u svom timu. I primer onim mlađima.

Međutim, Partizan je mnogo “bušan” u poslednjoj liniji, što je tim Tomislava Sivića umalo iskoristio da osvoji bod. Srećom po Beograđane, Stefan Kovač se bukvalno pretvorio u Lionela Mesija na ovom meču i doneo im vrednu pobedu u samom finišu za novi skok na tabeli do četvrtog mesta.

Milošević: “Na karakter smo pobedili”

– Na karakter smo pobedili, ništa više od toga. Bilo je dosta problema, ali neću da kažem ništa više da ne umanjim sjajnu igru rivala. Novi Pazar je bio bolji i verovatno nisu zaslužili da izgube. Na karakter smo pobedili, treća utakmica u kojoj smo slavili da otklonimo krizu rezultata, ali igra nije valjala – poručio je trener Partizana Savo Milošević posle meča.

fudbaler Novog Pazara na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Partizana na Gradskom stadionu, Novi Pazar 21.10.2024. godine Foto: MN PRESS/mi Fudbal, Partizan, Superliga Prvenstvo Srbije, Novi Pazar
Sjajni Natho je ponovo pokazao da je klasa (Foto: MN press)

Triler od sedam golova

Utakmica je počela prekidom već u četvrtom minutu, a posle haosa na terenu domaćini su se bolje snašli i poveli posle 22 minuta igre sa dva gola prednosti zahvaljujući Đuranoviću i Bojatu.

Partizan kao da je čekao da Rasim Ljajić završi obraćanje medijima, a čim je novi predsednik okončao monolog desio se preokret u Novom Pazaru. Zubairu je u 38. smanjio rezultat, a Stefan Kovač na dodavanje Natha u 41. lepim udarcem sa 16 metara poravnao na 2:2.

Drugo poluvreme donelo je podjednako zanimljivu borbu, a crno-beli su mislili da su završili posao u 76. minutu kada je Natho sjajno iz prve progirao Zubairua, a krilni napadač drugim pogotkom na meču doneo prednost crno-belima od 3:2.

Međutim, Novi Pazar se nije predao, Natho je izašao iz igre u 81. a samo tri minuta kasnije iskusni Crnogorac Đuranović je drugim golom na meču provanao na 3:3. I tu nije bio kraj uzbuđenjima. Krenuo je domaćin silovito po sva tri boda, ali u jeku ofanzive surovo je kažnjen.

Iskusni Zahid, koji je zamenio Izraelca, odlično je progirao na desnom krilu Kovača, a ovaj preciznim udarcem postigao drugi pogodak na meču i doneo crno-belima treći trijumf u nizu od dolaska novog trenera Miloševića na klupu.

Superliga, 12. kolo

Petak
Crvena zvezda – Radnički Niš 5:1
Čukarički – Napredak 0:0
TSC – Radnički 1923 0:2

Subota
OFK Beograd – Spartak 1:1
Tekstilac – Železničar 0:2
Jedinstvo – Vojvodina 1:1

Nedelja
Mladost – IMT 1:0

Ponedeljak
Novi Pazar – Partizan 3:4

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal